Actualitat UCF

 • Les organitzacions del segle XXI caminen cap a un model diferent al tradicional. Els reptes actuals requereixen respostes més creatives i adaptatives i, alhora, més ètiques i sostenibles. Per tant, si volem organitzacions ètiques i emocionalment ecològiques (OEE), cal que les persones i els líders que les conformen també ho siguin.

  Per això presentem el programa que forma professionals competents per dissenyar i promoure les Bones pràctiques Ètiques i Emocionalment Ecològiques a les organitzacions.

  Aquest ha estat creat conjuntament per UCF, la Fundació Àmbit Ecologia Emocional i la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull.

  Llegir més →

 • Benvinguts a la nova Oferta Subvencionada 2017

  Publicat el 20/04/2017 - 13:47 Per UCF |

 • UCF obté un premi a millor comunicació al congrés de SEDISA.

  Publicat el 05/04/2017 - 14:11 Per UCF |

  El Palau de Congressos i Exposicions de Sevilla va acollir els passats dies 29, 30 i 31 de març el 20è Congrés Nacional d’Hospitals i Gestió Sanitària, una de les trobades més importants del sector sanitari a Espanya on es van donar cita més de 2 500 directius, gerents, experts i professionals tant del sector públic com privat.

  En aquest marc, la comunicació d'Unió Consorci i Formació realitzada en l'àmbit de la "Professionalització de la Funció Directiva" va ser una de les 10 premiades entre les prop de 1 000 comunicacions i pòsters presentats.

  Llegir més →
 • Un taller formatiu de cloenda i la realització d’un examen final han posat punt i final a l’Acreditació universitària de monitors i gerents d’assaigs clínics a la Biblioteca Mèdica Nacional de La Habana.

  Unió Consorci i Formació ha donat suport pedagògic, acadèmic i formatiu al desenvolupament d'aquest programa, gestionat conjuntament amb CSC i la FUB UManresa sota l'encàrrec de l’Organització Panamericana de la Salut (OPS) i la Organització Mundial de la Salut (OMS).

  Llegir més →

 • Curs bàsic en gestió clínica

  Publicat el 16/02/2017 - 18:15 Per UCF |

  Orientat a la creació de comissions de millora de la pràctica clínica

  Us presentem aquest curs orientat a facilitar els coneixements necessaris sobre gestió clínica per poder participar en una comissió de millora de la pràctica clínica.

  Amb una durada de 6 setmanes*, consta d'una sessió presencial de presentació, la realització de 3 mòduls online i un workshop presencial en acabar.

  Per a més informació pots consultar el següent fulletó:

  Llegir més →

 • Cursos online avançats en: Qualitat i seguretat dels pacients en els diferents àmbits assistencials.  Pràctiques segures. (QiSP2)

  UCF conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de la Salut i la Societat Catalana de Qualitat Assistencial ha creat un nou programa formatiu avançat en Qualitat i Seguretat dels pacients, per incidir en les pràctiques segures en cadascun dels diferents àmbits assistencials.

  Aquest programa dóna continuïtat a la formació impulsada en Qualitat i Seguretat dels Pacients l’any 2015 en la que van participar més de 37.000 professionals del conjunt del sector.

  Per a més informació pots consultar el següent fulletó:

  Llegir més →
 • Update directiu 2017

  Publicat el 18/01/2017 - 18:34 Per UCF |

  Us presentem el sisè Update Directiu d'UCF. L'edició d'aquest any inclou nous tallers orientats a donar resposta a nous models de lideratge per al sector.

  A més, hem introduït un nou enfocament que permet configurar itineraris formatius personalitzats formats per un conjunt de tallers que incidiran en la millora d'algun àmbit directiu. Cada participant podrà seleccionar la fórmula que s’ajusti millor a les seves necessitats i accedir a una formació adaptada al perfeccionament de les pròpies competències directives.

  En aquest sentit, a partir del conveni signat entre Unió Consorci Formació i la Fundació Universitària del Bages, Campus Manresa de la UVic-UCC, els itineraris o programes que es segueixin podran ser acreditats acadèmicament.

  Per a més informació pots consultar el següent fulletó:

  Llegir més →
 • Perspectives en atenció geriàtrica i als malalts crònics en situació de complexitat

  Quina importància li donem als aspectes organitzatius i de model que pretenen aportar valor en l'atenció a les persones gran i malalts crònics? Com podem millorar la seva qualitat de vida?

  Des d'UCF us presentem l'Update en fragilitat i complexitat on seguirem el fil conductor que ens portarà des de la prevenció al final de vida a aspectes més clínics i més organitzatius a través de 5 sessions mensuals monogràfiques.

  Llegir més →

 • Jornada inaugural de l'Update Directiu 2017

  Publicat el 05/01/2017 - 11:29 Per UCF |

  Us presentem la conferència inaugural de l'Update Directiu 2017 que tindrà lloc el proper 13 de febrer de 2017 a les 15.30h a l'Hospital del Mar de Barcelona.

  A les organitzacions sanitàries i socials estem assistint a un moment excepcionalment complex, i a un moment històric de canvi de paradigmes: a nivell assistencial, social, tecnològic, d’atenció a les persones, de gestió d’equips professionals, serveis i organitzacions, etc.

  Conscients d’aquesta realitat Unió Consorci Formació va posar en marxa el programa Update Directiu, del que portem sis edicions, amb la voluntat de potenciar el lideratge eficaç dels directius i comandaments a les organitzacions sanitàries i socials.

  La gestió, avui en dia, es caracteritza per la velocitat del canvi i la complexitat. Per afrontar-la, es requereix un nou model de gestió que posi en el centre la innovació com a principal prioritat organitzativa.

  Llegir més →
 • SimDays sobre seguretat al pacient, pràctiques segures

  Publicat el 13/12/2016 - 12:47 Per UCF |

  Entre els diversos projectes sobre metodologies d’aprenentatge experiencial que estem elaborant a UCF està el desenvolupament de tallers de Simulació Clínica.

  A partir del treball definit en els mòduls online que sobre seguretat al pacient s’han definit per diversos àmbits assistencials, estem dissenyant també per aquests, tallers de pràctica simulada per tal de potenciar la seguretat al pacient amb la finalitat d’aconseguir pràctiques segures. La seva programació serà pel 2017.

  Si vols conèixer més sobre el cicle de tallers amb simulació pots accedir al següent document:

  Llegir més →

Pàgines