///Projecte formatiu en violència de gènere pels professionals del sector salut i social

Projecte formatiu en violència de gènere pels professionals del sector salut i social

CATSalut conjuntament amb l’Institut Català de la Salut i Unió Consorci Formació estan treballant per al desplegament d’una formació continua pels professionals del sector salut i social en l’àmbit de la violència masclista, a través de l’execució dels fons del pacte d’Estat per a la violència de gènere.

Conscients de la importància i de la rellevància del tema, responsables dels equips de formació continua de les tres entitats estan treballant conjuntament per a desplegar en el darrer trimestre del 2019 i durant el 2020 tot un pla de formació continua adreçat a tots els col·lectius professionals.

En aquests moments ja s’han realitzat dos focus grup amb professionals de l’ICS i de centres concertats de tot el territori català per co-crear accions diverses per sensibilitzar als professionals, augmentar la ràpida identificació de casos, així com facilitar pràctiques segures i eficients d’acompanyament, suport i tractament de les persones afectades per la violència masclista.

A més a més, s’ha iniciat la formació de formadors de referents de violència masclista en l’àmbit de primària i s’està dissenyant la de l’àmbit hospitalari. A partir de 2020 s’iniciarà la formació dels professionals a tot el territori. Si alguna persona està interessada a participar en el projecte com a professional expert o docent feu-nos-ho saber a epaga@ucf.cat

2019-12-22T19:50:27+02:00