//Healthskilling

Healthskilling

Upskilling, reskilling… Healthskilling.

La salut organitzacional s’està reivindicant com l’altra cara de la moneda de la salut financera, imprescindible per a poder rodar. Potser és aquesta una de les més importants revelacions que ens està fent la pandèmia actual, que més enllà d’interpretacions esotèriques, que n’hi ha, sí que ens està deixant clar el missatge que el nostre model econòmic no té futur si no canvia. Healthskilling proposa una manera d’aprendre a canviar amb el focus en aquesta salut organitzacional que, si és real, és saludable per a tots els stakeholders.

Ensenyar a formar i a aprendre

La complexitat sempre té annexos en forma d’aprenentatge. La pandèmia ens deixa molts ja evidents i d’altres que estan per arribar. Com que el nucli de la crisi afecta al nostre bé més preuat, la salut, la primera lliçó és la que les empreses han de posar a les persones en el centre però sense màrqueting. Paraules majors. Substituir les missions per propòsits està bé, però ara és el moment de comprometre’s amb la societat comptant amb els equips i amb els empleats com a agents del canvi, i aquesta implicació no es compra amb campanyes, es genera cuidant de les persones.

Les assegurances de salut que ara es consideren un imprescindible en la proposta de valor a l’empleat hauran d’ampliar-se amb propostes globals d’atenció i desenvolupament en les quals el healthskilling serà el fil conductor que ensenyarà a aprendre -i a formar- d’una manera diferent, amb el focus en l’àmbit professional i també en el personal.

Si veritablement creiem i volem posar a les persones en el centre de les polítiques de recursos humans, talent, o persones, cuidem de les mateixes perquè tota aquesta voràgine i necessitat d’haver d’aprendre més i, a més, més ràpid no excloguin a ningú, no deixi a ningú pel camí, no impacti negativament en el físic i en l’emocional, sinó que veritablement promogui estils de treball i vida saludables on aquest aprenentatge i desenvolupament sigui una oportunitat i una realitat (no un malson i una dificultat). Aquest estil de fer ha de ser motor d’un major valor de la salut de les persones i dels equips dins de les organitzacions, afavorint un entorn de treball més saludable, amb major benestar i més “nutritiu” (com suggereix Cognizant).

La complexitat del moment actual és majúscula, però el combo triple que formen la pandèmia + la digitalització + les noves formes de treball també ens ofereix l’escenari per a explorar nous “coms”. Convertim el healthskilling en un motor d’aprenentatge per a descobrir-los.

2021-04-12T16:00:11+02:00