//Desplegament de la Llei de l’Eutanàsia i la seva formació.

Desplegament de la Llei de l’Eutanàsia i la seva formació.

El Departament de Salut inicia el desplegament de la Llei de l’Eutanàsia, i la formació dels professionals amb la col·laboració de l’ICS i UCF.

Ahir 16/6/2021 el Departament de Salut va realitzar una Webinar per a explicar el desplegament de la Llei de l’Eutanàsia. Podeu trobar l’accés a la gravació a partir d’avui al següent enllaç del Canal Salut.

La sessió va ser inaugurada per l’Hble. Dr. Josep Maria Argimon, Conseller de Salut, i la Dra. Gemma Craywinckel, Directora del CatSalut, que van donar pas a les ponències:

  • l’Eutanàsia: qüestions conceptuals i de fonamentació, a càrrec de la Dra. Begoña Román, professora a la Facultat de Filosofia (UB), presidenta del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya, vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya i del Comitè per a la Integritat de la Recerca a Catalunya, que va fer una introducció ètica filosòfica al tema de la Eutanàsia i el que suposa.
  • La necessitat d’un marc jurídic i les seves dificultats, on la Sra. Núria Terribas, jurista, especialitzada en bioètica, directora de la Càtedra de Bioètica de la UVIC-UCC i vicepresidenta del Comitè de Bioètica de Catalunya,  aclaria alguns dubtes sobre alguns aspectes jurídics de l’actual llei i indicava aquells temes que no queden encara resolts i que caldrà desenvolupar.
  • La Dra. Clara Pareja, subdirectora general d’Ordenació i Qualitat Sanitàries i Farmacèutiques, entrava a detallar  El Model assistencial del desplegament de la Llei de l’eutanàsia.
  • Finalment la Dra. Montserrat Gea, directora general de Professionals de Salut del Departament de Salut presentava quin ha estat el disseny i implementació de la Formació dels professionals en relació al desplegament de la Llei de l’eutanàsia.

Pel que fa al desplegament de la formació de professionals, al següent enllaç del Canal Salut, podreu accedir al  formulari per inscriure’s a la formació planificada.

El curs consistirà en una formació online de caràcter autoformatiu, d’aproximadament 8 hores de durada, desenvolupada per un grup expert del Departament de Salut, i que s’impartirà conjuntament amb l’Institut Català de la Salut i Unió Consorci Formació (en representació de la Unió Catalana d’Hospitals i el Consorci de Salut i Social de Catalunya) a partir del dia 28 de juny de 2021.

Es preveu desplegar una formació per a 10.000 professionals del conjunt del sector en qüestió de setmanes.

Si desitgeu consultar més informació per veure com connectar la planificació i la formació interna de cada organització amb aquesta iniciativa, no dubteu en contactar-nos:              Glòria Serrano gserrano@ucf.cat.

2021-06-17T13:39:45+02:00