//Programa de Lideratge en Femení a l’ICS

Programa de Lideratge en Femení a l’ICS

Dimecres 15 de setembre va presentar-se a la sala d’actes de la Vall d’Hebron la 2a. edició del Programa de Lideratge en Femení dissenyat per UCF.

Aquest programa està dirigit a metgesses de l’Institut Català de la Salut amb l’objectiu d’empoderar i desenvolupar talent femení a l’ICS, pensant en elles com a possibles candidates a càrrecs de comandament dins la institució.

Tot i ser el sector salut un entorn amb un alt percentatge de professionals dones, després d’un estudi realitzat per l’ICS s’evidencia, sobretot a l’àmbit hospitalari, una desigualtat entre homes i dones respecte a l’ocupació de càrrecs de direcció i/o comandaments.

Una de les mesures preses per donar un gir a aquest tema és en l’àmbit de la formació.

El passat 15 de setembre es va presentar la segona edició d’un programa de Lideratge en Femení per a metgesses de l’ICS.

La jornada va ser presentada per la Sra. Yolanda Lejardi, Gerent de l’ICS, així com també el molt Honorable Dr. Josep Ma. Argimon, Conseller de Salut i la Sra. Meritxell Budó, Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

El programa contempla la formació de 25 doctores que van ser escollides després de  presentar-se com a candidates a aquest viatge formatiu, on treballaran partint de l’autoconeixement, aspectes d’habilitats relacionals i altres competències, coneixements i eines que les ajudaran a empoderar i desenvolupar el seu talent femení.

Aquest viatge però no el faran soles, 8 mentores les guiaran i acompanyaran en la realització d’un Pla de millora personal. Mentores que, o bé ja ho van ser en l’edició passada o bé en van ser alumnes ara realitzaran aquest acompanyament amb la motxilla de l’experiència viscuda.

Aquesta setmana inicien ja el seu primer repte: establir les bases del lideratge en femení a l’ICS. I ho faran d’una forma molt especial, al mig de la natura!

En aquests moments s’està treballant en un programa de lideratge en femení per a oferir en obert des d’UCF.

2021-09-22T17:27:37+02:00