//Més de 200 responsables i persones amb funció directiva del sector salut i social assisteixen a la 10a Jornada de l’Update Directiu 2022

Més de 200 responsables i persones amb funció directiva del sector salut i social assisteixen a la 10a Jornada de l’Update Directiu 2022

Liderant i innovant el futur de les organitzacions de salut i social

Ahir, dia 5 d’abril de 2022 es va celebrar a l’Edifici de Telefònica la 10a edició de l’Update Directiu 2022, una jornada on van assistir més de 200 professionals del sector salut i social amb funció directiva i de responsabilitat per reflexionar sobre els nous escenaris als quals ens afrontem i com, des dels nous lideratges, podem facilitar els processos de canvi en les organitzacions.

L’entorn de complexitat i constant evolució, sobretot en els darrers dos anys de pandèmia, requereix que les persones amb càrrecs directius desenvolupin les habilitats i competències per a comprendre la nova realitat, anticipar-se als canvis cada vegada més ràpids, i acompanyar als equips a aprendre i adaptar-s’hi de manera àgil.

Durant aquesta 10a Jornada Update Directiu 2022, organitzada per Unió Consorci Formació, conjuntament amb la Unió Catalana d’Hospitals, el Consorci de Salut i Social de Catalunya i amb la col·laboració de Telefònica, la Societat Catalana de Gestió Sanitària i la Societat Catalana de Salut Digital, es va posar en relleu la importància dels canvis culturals i de les formes de treballar, en un context on la innovació i les tendències digitals estan transformant la societat i el sector.

Parlem de conceptes com la intel·ligència artificial, la seguretat de les dades, de smart hospitals o edificis intel·ligents, de robòtica, nano tecnologia, edició genètica i drons entre d’altres, però, com bé va dir la Sra. Eva Aurin, Gerent eHealth de Telefònica, durant la seva conferència inaugural: “Amb la tecnologia sola no canviarem res, el que importa és com amb el canvi en les maneres de treballar, permetrem la introducció d’aquesta tecnologia.”

La gestió del canvi definirà l’èxit o el fracàs de les organitzacions i l’atenció que oferim als nostres pacients.
D’acord amb el que va concloure el Sr. Ruben Llop, soci fundador de l’Institute for Transformational Leadership i president del Patronat de la Fundació IfT, durant la conferència clausura de la jornada, “Només hi ha un canvi: l’individual”.

El canvi en un mateix provocarà una resposta diferent, que implicarà una transformació de la nostra organització, i en conseqüència una millora constant en els processos assistencials i organitzatius.

La jornada, que va consistir en diverses conferències i converses entre professionals del sector salut i social, va comptar amb la participació de la Sra. Roser Fernández, directora general de la Unió Catalana d’Hospitals, el Dr. José Augusto García, director general del Consorci de Salut i Social de Catalunya, la Sra. Eva Aurin, gerent eHealth de Telefònica, el Sr. Francesc Xavier Cos, recerca i innovació de l’ICS, el Sr. Sergi Iglesia, secretari tècnic Fundació Salut Empordà, el Sr. Joan Cornet, fundador d’Inno Health Academy, el Dr. Ramon Cunillera, president de la Societat Catalana de Gestió Sanitària, la Dra. Roser Anglès, directora Assistencial Corporació de Salut del Maresme i la Selva, la  Sra. Ana Sedano, directora de Persones a l’ICO, el Dr. Ruben Llop, soci fundador de l’Institute for Transformational Leadership i president del Patronat de la Fundació IfTL i la Sra. Àngels Paredes i el Sr. Carles Mendieta, coordinadors acadèmics de programes directius d’UCF.

Aquesta jornada s’emmarca en la voluntat d’Unió Consorci Formació de continuar impulsant activitats d’aprenentatge per ajudar a responsables i persones amb funció directiva, a liderar aquests canvis transformacionals.

2022-04-11T08:57:05+02:00