//Signatura d’un conveni estratègic de col·laboració entre Tec de Monterrey, UManresa UVic-UCC i Unió Consorci Formació

Signatura d’un conveni estratègic de col·laboració entre Tec de Monterrey, UManresa UVic-UCC i Unió Consorci Formació

Objectiu: Impulsar iniciatives i projectes de formació i desenvolupament professional cap a professionals, equips i organitzacions de salut a nivell Llatinoamericà.

Tec de Montrrey es troba en el Top 4 de les millors Universitats de Llatinoamèrica d’acord a The QS University Rankings: Latin America 2022.

Amb la finalitat de donar resposta a les necessitats en matèria de salut, mitjançant educació contínua, postgraus i consultories especialitzades, es va signar ahir dia 28 de juliol de 2022 el conveni Consorci Internacional per a la Salut i Benestar entre el Tecnològic de Monterrey de Mèxic, la Fundació Universitària del Bages Campus Manresa UVIC-UCC, FUB-UManresa, i UCF – Unió Consorci Formació.

Van signar el document Valentí Martínez Espinosa, director general de FUB-UManresa; Óscar Dalmau Ibáñez, director general d’Unió Consorci Formació; Jorge Blando Martínez, Vicerector d’Educació Contínua; Jorge Eugenio Valdez García, Degà de l’Escola de Medicina i Ciències de la Salut, i en representació de Jorge Azpiri López, director de Desenvolupament a TecSalud, va assistir Lydia Magdalena Garza Torres, gerent de Projectes Estratègics, aquests tres últims, autoritats del Tecnològic de Monterrey.

El director general de la Fundació Universitària del Bages Campus Manresa, Valentí Martínez Espinosa, va assenyalar que la unió entre les universitats i les institucions del sector salut és un element clau perquè es combina l’àmbit teòric amb el pràctic, ja que a Espanya no és gaire habitual que a nivell universitari es plantegin unions entre universitats, però sí amb les institucions, en aquest cas, del sector salut, com ho és UCF.

“Estem contents amb l’oportunitat de compartir coneixement, compartir allò que sabem fer bé, comparar i copiar, però també és bo explicar allò que de vegades no hem tingut l’èxit esperat”, va assenyalar Valentí Martínez Espinosa.

Amb aquesta unió entre universitats i institucions de salut es busca beneficiar pacients i professionals, en un marc de benestar, prevenció i longevitat, amb l’organització, la realització i el desenvolupament de reunions, jornades, seminaris, cursos, diplomats, consultories, especialitats i mestratges en modalitats presencial, semipresencial i en línia.

“Estem davant d’un canvi de paradigma significatiu del sector i creiem que hem de ser un agent motor d’aquesta transformació i d’aquest acompanyament a les i els professionals per aconseguir en definitiva que siguin capaços d’aportar més valor a la societat, millorar els indicadors de salut a nivell global, i en aquesta idea, jo crec que la col·laboració i la cooperació amb institucions de tant prestigi com el Tec de Monterrey i l’ecosistema de salut que està al voltant del Tec, crec que és una extraordinària oportunitat perquè aquests processos de canvi i transformació puguem fer-los de la mà” va explicar Oscar Dalmau Ibáñez.

De la mateixa manera, es fomenta la col·laboració entre les institucions per aprofundir en la formació de professionals i col·laboradors per mitjà de power skills que contribueixin a la transformació de processos, serveis i productes per impulsar el sector salut en benefici dels pacients i les seves famílies, emfatitzar en gestió de la innovació que fomenti la integració de tecnologies emergents.

Per part seva, el Degà de l’Escola de Medicina i Ciències Socials de la Salut, Jorge Eugenio Valdez García, va celebrar la vinculació internacional. “Celebro en molt que avui estem unint forces, que estem formalitzant això i segur que vindran moltes coses per endavant, i totes bones”, va expressar Valdez García.

Aquesta aliança permetrà la vinculació d’Espanya i Mèxic amb vista al desenvolupament del sector salut a través d’una àmplia gamma de serveis d’educació contínua, consultoria i postgraus a Iberoamèrica.

“Jo crec que sí que hem d’aprendre totes i tots que la col·laboració internacional és fonamental. Són importants les aliances, no podem resoldre problemes sols quan són problemes globals.”, va dir Jorge Blando Martínez.

Aquesta unió també inclou l’elaboració d’estudis, informes, publicacions, llibres, manuals, continguts i qualsevol altre material que estigui orientat a la formació dels professionals i col·laboradors al sector salut.

La Fundació Universitària del Bages Campus Manresa UVIC-UCC va entrar, aquest any, al rànquing mundial The World University Rànquing de Times Higher Education, WUR, sent assenyalada com la quarta millor universitat catalana, mentre que el Tecnològic de Monterrey es troba al Top 4 de les millors universitats a Llatinoamèrica d’acord amb The QS University Rankings: Latin America 2022.

2022-11-11T12:09:04+02:00