//Gestió de residus en l’àmbit hospitalari
2023-05-28T00:00:00+02:00
Carregant Esdeveniments

Update Serveis Generals – 3ª edició 2022-2023

Aquesta sessió es durà a terme el dia 1 de juny de 2023 de 09:00 h a 14:00 h de forma presencial a les oficines d’Unió Consorci i Formació.

Cada cop som més conscients de la preocupació de la nostra societat pel medi ambient i som coneixedors que els recursos naturals són limitats, per tot això el sector sanitari vol definir els processos per a contribuir a la sostenibilitat ambiental.

Al sector sanitari, un dels impactes significatius ambientals és la generació de residus, per això, per tal de minimitzar aquest impacte, els centres sanitaris no només han de complir amb els requisits legals aplicables, sinó definir pautes per a la millora i minimització dels Residus.

  • Adquirir coneixements sobre les correctes pràctiques ambientals i segregació de residus en el lloc de treball d’acord amb la legislació vigent, per tal d’evitar accidents i disminuir costos econòmics i ambientals.
  • Identificar correctament els residus per evitar equívocs innecessaris.
  • Legislació específica de residus.
  • Gestió intracentre. Tipus d’envasos, segregació, etiquetatge i emmagatzament.
  • Bones pràctiques de gestió.
  • Gestió extracentre: tractament de residus.
  • Gestió i traçabilitat documental de residus.
  • Cas pràctic: revisem la gestió.

Sra. Carmen Sanmartín

Llicenciada en Química. Especialitat analítica. Màster en Tecnologia i control de qualitat dels aliments. Auditora acreditada per IRCA. Curso ISO 9001:2000 Sèries QMS. Auditor/Lead Auditor. Assessora ambiental per a Institut Català de la Salut (ICS) a Catalunya. Coordinació tècnica i assessorament en diferents empreses per a projectes d’implantació de sistemes de gestió ambiental, coordinació tècnica i assessorament en la implantació de la norma ISO 14001 en hospitals. i centres sanitaris. Impartició de “Tallers en Gestió de processos assistencials i no assistencials.

Per a inscriure’s al curs caldrà omplir el full d’inscripció i enviar-lo per correu a lmoralo@ucf.cat

Places limitades. Les inscripcions s’acceptaran per rigorós ordre d’arribada.

Descarrega el full d’inscripció
Consulta el programa complet

PER A MÉS INFORMACIÓ: Esther Pérez, d’Unió Consorci Formació – eperez@ucf.cat