/, Serveis generals/Implantació de seguretat personal, bàsica i mínima, en entorns sanitaris
Carregant Esdeveniments
 • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Icona formació presencialLínia 3

Sessió número 2 de l’Update de Serveis generals

Cada dia és més necessari que la seguretat es gestioni des de “dins cap a fora”, és a dir, des del personal de Serveis Generals del propi centre sanitari, amb l’ajuda d’empreses i entitats externes.

Són diversos els factors determinants que fan tan necessari implantar un model de seguretat que permeti adaptar-lo a les noves demandes: la situació econòmica i estratègica del centre sanitari, les necessitats reals del dia a dia, l’ús massiu d’elements tecnològics, l’increment d’agressions al personal, els nous riscos globals. En definitiva, hem de ser capaços d’adaptar el servei de seguretat a la nova demanada social, present i futura, i fer-ho nosaltres, els professionals de Serveis Generals.

La manera d’implantar aquest tipus de seguretat, que ja funciona amb gran èxit en altres països, és mitjançant la formació específica, el coneixement de l’entorn i les proves contínues dels protocols implantats i, l’aspecte més important, la implicació personal de cadascuna de les persones que integren l’equip de professionals del departament de Serveis Generals (Facilities Services) del departament tècnic (Facility Management) del centre sanitari.

Objectius
 • Formular, proposar, i dissenyar un sistema, amb els mínims recursos disponibles, orientat a garantir la seguretat de persones, processos i actius del nostre centre de salut o hospital, al més alt nivell possible i amb la visió del departament de Serveis Generals o Facility Services seguint la disciplina del Facility Management.
Continguts
 • Introducció a la pràctica i entrega d’informació necessària.
 • La seguretat en entorns sanitaris, centres de gent gran passat, present i futur.
 • Identificació de les zones vulnerables i grau de criticitat.
 • Identificació del nivell de seguretat necessari i el que s’implantarà.
 • Identificació dels riscos i amenaces. Sistema ràpid d’identificació, valoració i minimització.
 • Identificació de tipologia d’usuaris de l’espai sanitari i entorn.
 • Identificació de sistemes de seguretat no invasius per a l’usuari.
 • Identificació i realització de protocols bàsics de seguretat.
 • Sistema d’integració de la seguretat en el centre pel personal de Serveis Generals.
 • Gestió d’una emergència extra-hospitalària.
 • Coordinació de l’ajuda externa entre Serveis Generals i organitzacions i empreses externes.
 • Presentació d’esquema de fulla de ruta per a la implantació d’un servei de seguretat des del departament de Serveis Generals.
Docents

Director General de FMIC (Facility Management para Infraestructuras Críticas). Pèrit judicial col·legiat (TIP.307) en: Facility Management (gestió d’edificis i serveis generals), seguretat ciutadana, llibertats públiques i terrorisme, investigació d’incendis, física d’ignició i investigació d’accidents de RPAS (Drons). Co-autor i Director acadèmic del Postgrau al Col·legi d’Arquitectes tècnics de Barcelona. Autor i Director acadèmic del curs de gestió d’immobles i serveis generals per La Universitat Isabel I. Analista i autor de l’estudi d’afectació del terrorisme jihadista i mesures de protecció pels ocupants d’un edifici d’ús privat. Formació en Criminologia i enginyeria militar.

Com a projectes més destacables, ha estat 18 anys a Telefónica, 6 anys com a director d’instal·lacions i serveis generals d’una multinacional dedicada a la impressió de valors i gestió de paper moneda. 6 anys com a director del postgrau de facility management i seguretat. 3 anys com a coordinador d’emergències extra-hospitalàries, simulacres d’evacuació en hospitals. 300 professionals formats en facility management i security management. 600 professionals sanitaris formats en equips d’intervenció i emergències extra – hospitalàries.

INSCRIPCIONS
Consulta el programa complet