/, Update Directiu/Medicina personalitzada: realitat i reptes
Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Taller 24 de l’Update Directiu

Icona formació presencialLínia 2

La medicina personalitzada reconeix que cada pacient és únic: utilitza informació dels gens, proteïnes i ambient d’una persona. Mitjançant l’ús de proves diagnòstiques amb biomarcadors, per a algunes malalties els metges poden determinar la millor dosi i la durada justa d’un tractament, així com predir-ne la resposta i realitzar pronòstics individuals.

Objectius
  • Conèixer els progressos que s’estan fent en el terreny de la medicina individualitzada, a on, així com els reptes i l’evolució previsible al nostre entorn a mig termini.
  • Clarificar els conceptes bàsics que s’amaguen darrere aquest camp de treball en les àrees de la biologia, la informàtica i l’ètica.
  • Conèixer les principals eines bioinformàtiques que serveixen per a l’anàlisi i la interpretació de dades d’alt rendiment en l’àmbit clínic.
Continguts
  • Lideratge en recerca bioinformàtica orientació al pacient: Casos i exemples actuals en oncologia i en altres patologies.
  • Seqüències i estructures genètiques i proteiques: possibilitats i reptes dels mètodes computacionals predictius.
  • Debat moderat sobre el cost/benefici de la gestió de la diversitat, i sobre el marc ètic d’aquestes pràctiques.
Docents

Catedràtic de Genètica de la UAB i Director del Servei de Genètica de l’Hospital de Sant Pau. Investiga malalties genètiques rares de predisposició al càncer on ha descobert nous gens i aproximacions terapèutiques. És autor de més de 100 publicacions, inventor de 3 patents, investigador principal en 33 projectes i director de 16 tesis doctorals.

Investigador principal sènior del Centre de Regulació Genòmica (CRG), la seva principal àrea de recerca és el desenvolupament d’algorismes per a la comparació múltiple de seqüències i estructures moleculars. També té un gran interès en el desenvolupament de nous mètodes per al processament de dades de seqüenciació a gran escala. Autor d’unes 100 publicacions en revistes revisades per parells que han atret més de 22.000 cites.

INSCRIPCIÓ

Per a inscripcions corporatives poseu-vos en contacte amb mnadal@ucf.cat.

Consulta el programa complet