/ESPECIAL 2020
ESPECIAL 2020 2020-09-07T11:54:59+02:00

Línies d’acció progressives 2020

Projecte formatiu per a la millora de la detecció, prevenció i abordatge de casos de violència masclista en l’àmbit de la salut.

Des de fa uns mesos UCF està treballant en el disseny d’un projecte formatiu per a la millora de la detecció, prevenció i abordatge de casos de violència masclista en l’àmbit de la salut.

Aquest és un projecte finançat amb fons del Pacto de Estado contra La Violencia de Género, liderat pel Servei Català de la Salut i que s’està executant de forma conjunta entre l’Institut Català de la Salut (ICS) i Unió Consorci Formació (UCF), essent voluntat d’ambdues institucions arribar per igual a tots els professionals sanitaris del territori, tant de l’àmbit públic com del concertat.

A continuació us presentem el recull de totes les accions dissenyades a data d’avui i el detall de cada una de les peces si feu clic sobre el títol corresponent.

Accedir al microsite

Formacions planificades de setembre a desembre de 2020

RETHINK THE MINDSET

Rethink the Mindset és un nou joc que hem desenvolupat des d’Unió Consorci Formació per ajudar a establir-nos reptes de cara al proper 2020. El joc està organitzat en tres caixes:

Pensada específicament per a l’Univers de directius i responsables de les organitzacions de salut i social.

Específica per al “Core” de professionals: metges, infermeres, administratius, tècnics, auxiliars… en definitiva, tots els equips.

Dissenyada per als equips de Formació i desenvolupament professional, els nostres partners dins cada organització.

COM FUNCIONA?

Cada caixa té la mateixa dinàmica de joc. Incorpora 20 hexàgons. Cada hexàgon desenvolupa una idea, una proposta de valor, un potencial repte a desenvolupar per al proper any, centrats específicament al sector salut i social.

Cada idea central de repte, s’envolta d’informació complementària per tal que els equips i les persones, al revisar-los, puguin entendre, comprendre i visualitzar l’oportunitat de desenvolupar-los, per afavorir la millora i l’excel·lència professional.

La idea és que en equips (de directius, de professionals, de docència i formació) acabin definint quins són els seus reptes per aquest proper any. Això, en sí mateix, afavorirà la definició d’objectius compartits, però ajudarà a la tasca de formació i desenvolupament que podrà orientar els plans i programes a ajudar en la seva consecució.

Fes clic per ampliar la imatge

Cada equip i cada organització determina allò que considera que és veritablement d’interès, que s’alinea amb el pla estratègic i la seva proposta de valor cap a la societat.

Més enllà de ser d’utilitat des d’aquesta perspectiva, quan girem els hexagons podem veure una imatge que forma part d’un trencaclosques. Si completem el trencaclosques de cada caixa, podem veure que ajuntant els de les 3 caixes acabem configurant un gran mosaic, on s’integren tots els elements clau de desenvolupament, innovació i transformació futurs al sector.

Smart health, smart cities. Smart talent, smart learning.

Fes clic per ampliar la imatge

Aquest és el nostre repte des d’UCF. Ser d’utilitat a les àrees de formació i desenvolupament del talent de les organitzacions de salut, per a impulsar noves maneres de fer, que esdevinguin més segures, més eficients, amb major valor, cap a les persones ateses i la societat en general.

Are you ready to think different?

Benvinguts i benvingudes al 2020!

Llegir article relacionat