//Autocura per professionals que treballen amb violències masclistes en l’àmbit sanitari
Autocura per professionals que treballen amb violències masclistes en l’àmbit sanitari 2023-02-23T16:37:18+02:00

Project Description

Autocura per professionals que treballen amb violències masclistes en l’àmbit sanitari

Com prevenir la fatiga per compassió i la síndrome de burnout

Treballar en l’àmbit de les violències masclistes implica moltes vegades haver de gestionar situacions complicades: escoltar històries de vida dures, sostenir emocions, pors i dubtes de les persones a qui s’atén i, sovint, ser testimonis de moments molt impactants i difícils.

Tot això pot fer que les nostres emocions s’intensifiquin i que les nostres creences i valors entrin en conflicte amb la realitat que aquestes persones han d’afrontar; podem arribar a sentir-nos desbordats, amb dificultat per desconnectar i sense eines per poder continuar la nostra labor.

Amb aquesta formació aprofundirem en els conceptes de fatiga per compassió i síndrome de burnout, que es relacionen amb l’impacte emocional de treballar en aquest àmbit, i aprendrem recursos per prevenir-ne l’aparició. També fomentarem l’autoconeixement per detectar aquest malestar i així gestionar millor aquestes situacions.

Objectius generals:

 • Conèixer eines i recursos per prevenir l’aparició de fatiga per compassió i la síndrome de burnout en els i les professionals de l’àmbit de la salut que treballen en l’atenció a persones en situació de violència masclista.

Objectius específics:

 • Conèixer els conceptes bàsics sobre l’estrès, la fatiga per compassió i el burnout, els problemes de salut que poden ocasionar i la seva relació amb el treball en l’àmbit de la violència masclista.
 • Facilitar eines pràctiques de gestió emocional (angoixa, frustració, ràbia…) que tant poden servir per a la vida personal com professional.
 • Aprendre recursos, estratègies i pautes d’autocura per prevenir l’aparició de possible psicopatologia relacionada amb el treball en l’àmbit de la violència masclista.
 • Promoure l’autoconeixement professional per tal de detectar l’aparició precoç d’aquests trastorns i poder evitar possibles complicacions.

El curs va dirigit a tots i totes les professionals (assistencials i no assistencials) que participin en processos d’atenció a les persones en situacions de violències masclistes. S’ha de pertànyer a aquest col·lectiu per poder accedir-hi.

Per fer aquesta formació els participants disposen d’un espai virtual on trobaran tots els materials didàctics interactius necessaris, les activitats i els qüestionaris d’avaluació, així com un conjunt d’eines que faciliten la comunicació.

Els materials didàctics del curs estan pensats per facilitar l’experiència d’aprenentatge, amb activitats d’autoavaluació i de reflexió, així com eines i recursos audiovisuals desenvolupats a mida, en els quals professionals experts traslladen i reforcen aprenentatges de valor; uns aprenentatges que ajuden a fer transferible el coneixement.

Aquesta experiència d’aprenentatge inclou una història que permet contextualitzar i connectar de manera significativa i vivencial amb els continguts teòrics.

Durant tot el procés d’aprenentatge els participants estan acompanyats per:

 • La tutoria que atendrà les consultes que puguin sorgir respecte al curs.
 • L’equip de coordinació acadèmica per resoldre qualsevol consulta o incidència de caire tècnic sobre el funcionament de l’aula.
 1. L’estrès
 2. La fatiga per compassió
 3. La síndrome d’esgotament professional o burnout
 4. El treball en l’àmbit de la violència masclista
 5. Tècniques, recursos, estratègies i pautes d’autocura

El curs té una durada de 4 hores.

Aquest curs és gratuït amb places limitades.

El finançament va amb càrrec als crèdits rebuts del Ministerio de Igualdad (La Secretaría de Estado de Igualdad y contra la Violencia de Género) per part del Departament de Salut de la Generatitat de Catalunya.

A continuació trobaràs les properes edicions:

Si no hi apareix cap esdeveniment, resta a l’espera  i subscriu-te a la nostra Newsletter per estar informat/ada de properes edicions: http://eepurl.com/dnr7uz

PER A MÉS INFORMACIÓ: Paula Bové, d’Unió Consorci Formació.  pbove@ucf.cat