//Gestió del coneixement crític
Gestió del coneixement crític 2021-10-16T14:17:31+02:00

Project Description

Gestió del coneixement crític

Així com les organitzacions modernes compten amb eines: mapa estratègic, el mapa de processos, mapa de riscos, balanced scorecard, que les ajuden a administrar els seus actius tangibles, no és possible imaginar una organització que no compti amb un mapa que li permeti identificar quins són seus coneixements crítics per a posteriorment, fer-ne la gestió.

 • Aconseguir que les persones participants tinguin una visió general sobre els mapes de coneixement com a eina estratègica que permet identificar el coneixement crític de l’empresa, i poder implementar accions a posar en marxa en la seva organització.
 • Fer servir una base teòrica sobre la gestió del coneixement. Dominar la metodologia per elaborar un mapa de coneixement de la seva empresa, àrea o equip de treball. Implementar accions de gestió del coneixement.

Persones referents, formadores, responsables docents, que hagin d’impulsar estratègies d’aprenentatge centrades en el lloc de treball i que posin en valor el treball de col·laboració i cooperació.

El programa s’estructura en 5 blocs. Cada bloc s’impartirà en una sessió de 2 hores a través de telepresencia participativa. L’espai de telepresència permet la interacció bidireccional entre el docent i els participants, així com el treball en petits grups de persones.

 1. Què entenem per Coneixement i cultura d’aprenentatge.
  • Reconèixer els conceptes fonamentals sobre el coneixement i l’aprenentatge en l’organització.
  • Conceptes i definicions: Coneixement. Gestió del coneixement. Aprenentatge. Coneixement crític.
 2. Què són els Mapes de coneixement crític.
  • Entendre en què consisteix i com s’elabora un mapa de coneixement crític.
  • Mapes de coneixement. Com identificar i avaluar coneixement crític.
 3. Metodologia per a la identificació de coneixement crític.
  • Identificar el coneixement crític en el nivell definit de l’organització.
  • Determinar l’abast de mapa. Com identificar i expressar el coneixement crític. Tipus de coneixement.
 4. Metodologia per a l’avaluació de coneixement crític.
  • Avaluar l’estat de risc dels coneixements crítics identificats.
  • Com avaluar l’estat de risc de el coneixement crític: criteris.
 5. Pla d’acció per a la gestió del coneixement crític.
  • Conèixer els elements que formen part d’un pla d’acció de gestió del coneixement i elaborar un esborrany de pla per a l’equip / àrea.
  • Principals processos i eines de gestió del coneixement. Pla d’acció de gestió del coneixement.

El programa té una durada total de 10 hores, distribuïdes en 5 sessions de telepresència de 2 hores.

Javier Martinez. Llicenciat en Dret per la EHU-UPV. Màster en Internet Management per l’Institut Català de la Tecnologia. Soci de la Knowledge Works. Consultor de l’ONU i de el Banc Mundial a l’àrea de Gestió del Coneixement i de el Banc Interamericà de Desenvolupament en l’àmbit de l’Aprenentatge.

Jorge Martinez. Magister Europeu de Gestió Empresarial (EAP-ESCP Paris) i Diplomat en Ciències Empresarials per la EHUUPV. Soci de la Knowledge Works.

155 €.

Si no hi apareix cap esdeveniment, resta a l’espera per a properes edicions; o contacta amb rllort@ucf.cat per a més informació.