//Gestió del temps i acollida de l’activitat assistencial
Gestió del temps i acollida de l’activitat assistencial 2023-05-25T09:10:22+02:00

Project Description

Gestió del temps i acollida de l’activitat assistencial

En temps de COVID-19

Acció formativa per al col·lectiu d’auxiliars d’infermeria que pretén facilitar eines per a gestionar millor el seu temps i l’activitat assistencial que realitzen, fent una immersió en el seu context actual i necessitats més concretes dins el moment actual d’atenció a usuaris amb la COVID-19.

  • Treballar amb principis, àgils, flexibles i que donin respostes a entorns complexos.
  • Portar les ulleres de la eficiència i recordar col·locar la persona al centre.
  • Oferir tècniques de creativitat per arribar a solucions diferents en els punts calents.
  • Basar-nos en alguns dels principis del GTD ( tècnica dels dos minuts, prioritats, límits..)
  • Tenir una mirada cap al sistema.
  • Donar una bona base per a construir bons acords amb el nostre temps i el temps compartit.

Auxiliars d’infermeria.

Es proposa realitzar la formació planificada en dues sessions de telepresència a través d’una eina de videoconferència que permetrà impartir la formació a tot el grup alhora que es podrà realitzar activitats en grups petits en sales “virtuals” separades i establir activitats de treball cooperatiu.

A partir de l’exercici del journey, provarem d’oferir eines que puguin aplicar a escala individual, en equip i en l’organització.

La formadora introduirà el curs fent una petita dinàmica virtual, a la que acompanyarà una breu explicació de la metodologia journey que permetrà realitzar les activitats posteriors, consistents en:

  • Elaborar conjuntament un Professional Journey en grups o mapa d’experiència del professional, on descriure quines poden ser les seves parades més habituals, les seves rutines, els punts complicats, els lladres més habituals, que es troben aquests professionals en el desenvolupament de les seves tasques. Posarem èmfasis tant en les tasques procés (per exemple hora de la higiene dels pacients) com la interacció amb les persones (reunions d’equip, comunicació amb les famílies…).
  • Ens grups de 3 o 4 persones elaboraran un journey de la dinàmica Pre Covid i un del que imaginen o ja veuen què pot aparèixer un cop s’estabilitzi més el sistema. Podem incloure tots aquells aprenentatges fets durant la pandèmia i que tenen a veure amb una gestió i un flow diferent del temps (més rapidesa al prioritzar, criteris a la presa de decisions, temps vitals..).
  • Un cop elaborat conjuntament i amb les seves particularitats, aquest Journey, passarem a detectar i definir aquells Hot points, o punts calents que dificulten la seva gestió del temps (tant interns com externs), a l’aula virtual (presentació per grups mitjançant representant).
  • Un cop detectats i de nou per grups, en aquest cas amb la participació de la facilitadora, elaborarem conjuntament solucions i oferirem tècniques i eines per a millorar la gestió d’aquestes situacions i de la gestió del temps diari de les professionals en aquests nous contextos i tornarem al plenari de l’aula virtual.
  • Finalment elaborarem un resum de tècniques, eines i recursos aplicables per a les diferents situacions. L’output final seran uns acords per a minimitzar l’impacte en el temps dels professionals i poder millorar la seva pràctica, fent el seu temps més eficient.

El taller té una durada de 4 hores a realitzar en dues sessions de videoconferència de 2 hores cada sessió.

A consultar.

Per a més informació:

Paula Bové, d’Unió Consorci Formació.  pbove@ucf.cat – 932 594 387