/, Valorat/Talent Femení, Programa d’expertesa universitària
Talent Femení, Programa d’expertesa universitària 2023-07-20T09:00:59+02:00

Project Description

Programa d’expertesa universitària

Talent Femení. Impulsant el talent femení al sector salut i social: cap a un lideratge transformador i amb valors

La presència de les dones al conjunt del sector salut i social és majoritari, es calcula aproximadament un 70% del conjunt de persones que hi treballen.

Amb tot, i quan hem de posar la mirada en les funcions de responsables, comandaments i persones directives, aquests percentatges s’inverteixen.

Aquest fet va ser posat en relleu per l’Institut Català de la Salut que, durant l’any 2019, va iniciar conjuntament amb UCF una 1a edició del Programa d’Expertesa Universitària en Lideratge en Femení adreçada a metgesses d’hospitals de la seva xarxa i des de llavors li ha donat continuïtat per a aquestes professionals.

A partir de 2022, des d’Unió Consorci Formació, i de manera conjunta amb La Unió d’Hospitals, el Consorci de Salut i Social de Catalunya, l’Institut Català de la Salut i l’aval de la Societat Catalana de Gestió Sanitària s’impulsen edicions en obert.

Aquest setembre de 2023 iniciem la 5a edició adreçada a dones del sistema de salut i social de Catalunya que vulguin fer un pas endavant cap a àmbits de més responsabilitat en gestió de serveis, persones i equips dins les seves institucions.

Continuarem impulsant accions de formació i desenvolupament per a empoderar a les dones dins de les institucions de manera que maximitzem el rendiment del nostre capital humà.

Al sector salut i social, estem immersos en un procés de canvi i de transformació, no tant sols per la digitalització, que també, sinó de model, de maneres de fer, d’organització del treball, de proposta de valor, de redisseny dels processos, amb el risc alhora que moltes de les coses bones que han funcionat aquest temps quedin en res i tornem enrere.

Amb aquests canvis de paradigma, l’objectiu d’aquest programa és impulsar i desenvolupar el talent femení en l’entorn de salut i social i oferir a les alumnes un pas endavant cap als àmbits del Lideratge i la gestió de serveis, persones i equips amb nous estils de lideratge, amb més participació, més capacitat d’inclusió, més col·laboració i consens, més facilitat per acompanyar els processos de canvi, amb empatia i sensibilitat cap a les diferències.

Professionals assistencials dones, amb potencial de creixement per a ocupar càrrecs de comandaments o responsables d’equip, o que faci poc que hagin assumit aquest càrrec (caps de serveis, caps d’unitat, supervisores, adjuntes, etc.)

Sessions en línia i sessions presencials. Les sessions presencials d’aquesta edició en obert es desenvoluparan a Barcelona a les instal·lacions d’UCF al Parc Sanitari Pere Virgili.

El programa articula els continguts a través de tres pilars

1.  HEART – Sentir

  • Experiències que ens faran sentir.
  • Reptes que ens permetran créixer i desenvolupar-nos.
  • Accions que promouran la intel·ligència  emocional i el  treball en equip.

2. MIND – Aprofundir

  • Habilitat per consolidar les nostres fortaleses.
  • Eines per entendre, aprendre i emprendre.
  • Metodologies per potenciar relacions de confiança.

3. WORK – Re-pensar

  • Cultura que inspirarà innovació i canvi.
  • Procés per adaptar-nos a noves realitats i  necessitats.
  • Presa de decisions i orientació a  l’excel·lència.

Mapa del viatge: 

El programa formatiu té una durada de 120 hores.

2.350 €

Les participants al programa obtindran un Títol d’Expert en Lideratge en Femení per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, prèvia superació dels requisits d’avaluació.

A continuació trobaràs les properes edicions:

Si no hi apareix cap esdeveniment, resta a l’espera  i subscriu-te a la nostra Newsletter per estar informat/ada de properes edicions: http://eepurl.com/dnr7uz

Per a més informació:

Laia Marca, d’Unió Consorci Formació – lmarca@ucf.cat – 932 594 382