Project Description
Manipulació d’aliments i seguretat alimentària en l’àmbit sanitari

Un dels factors als quals és sensible un pacient d’un centre hospitalari és la qualitat del menjar servit i, segueixi la dieta que segueixi, serà important a l’hora d’avaluar l’atenció rebuda. És per això que, la Seguretat Alimentària representa una qüestió inicial i ineludible que està íntimament lligada a la qualitat del menjar i més tenint present l’especial incidència dels efectes indesitjables que podria tenir, sobre els nostres pacients.
Objectius
- Conèixer i complir les instruccions de treball establertes pels centres sanitaris per tal de garantir la seguretat i la innocuïtat dels aliments.
- Complir les normes d’higiene referents a actituds, hàbits i comportaments en el lloc de treball de les persones que estan en contacte amb els aliments en l’àmbit sanitari (personal de cuina, cafeteria, personal sanitari…).
- Conèixer els requisits legals sobre la manipulació d’aliments i la seguretat alimentària en l’àmbit sanitari.
Aquest curs va adreçat a:
- Infermeria i auxiliars d’infermeria
La formació en línia d’UCF té el participant com a eix central del procés formatiu. És a partir d’ell que es desenvolupa l’acció d’aprenentatge.
Per realitzar aquesta formació, el participant disposa d’un espai virtual on trobarà tots els materials didàctics, les activitats i un conjunt d’eines que faciliten la comunicació i l’intercanvi entre els participants i el tutor, així com els instruments formals d’avaluació.
El curs s’imparteix al campus virtual d’Unió Consorci Formació: http://formacio.ucf.cat
1. El manipulador d’aliments
2. Higiene alimentària
3. Contaminació dels aliments
4. Malalties transmeses pels aliments
5. Hàbits higiènics del personal manipulador
6. Pràctiques correctes d’higiene durant la manipulació
7. Neteja i desinfecció de les instal·lacions, equips, estris i superfícies
8. Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
9. L’autocontrol i el sistema APPCC
10. Mesures per a la contenció de la transmissió del coronavirus SARSCoV-2 durant la manipulació d’aliments
4 hores.
29 € per participant.
A continuació trobaràs les properes edicions:
Si no hi apareix cap esdeveniment, resta a l’espera i subscriu-te a la nostra Newsletter per estar informat/ada de properes edicions: http://eepurl.com/dnr7uz