Reforestar els nostres cors 2022-01-27T13:28:10+02:00

Project Description

Reforestar els nostres cors

Ecologia Emocional pels professionals de la salut
aplicada a la gestió de les emocions després de la pandèmia COVID-19

El món que ens pensàvem conèixer ja no serà el mateix després d’aquesta crisi del COVID-19.

D’una banda hem vist que allò que pensàvem que no era possible, ha succeït: hem aturat vides, ciutats, mobilitat, escoles, fàbriques, empreses. Massa malalts, massa morts… Més que mai ens hem adonat que vivim vinculats i que som interdependents uns dels altres; que allò que succeeix a uns, acaba afectant els altres en aquest mon globalitat i interconnectat.

Durant tot el temps que ha durat aquesta fase de pandèmia, els professionals de la salut s’han vist immersos en una espiral d’activitat frenètica i, a voltes, descontrolada, per a donar resposta a l’atenció i cura de les persones, des de l’abastiment d’allò més bàsic fins a la cura de la salut i la vida. A tot això s’ha afegit la manca de recursos suficients per fer-ho en bones condicions i la preocupació per no contagiar o tenir cura de la seva família confinada a qui havien de deixar a casa mentre ells desenvolupaven el seu quefer professional.

Sabem que mentre la crisi esclata hom troba formes de continuar: l’estrès l’ajuda a seguir funcionant i a donar-hi resposta. Ara bé, quan aquesta espiral vertiginosa acaba, hom pot quedar sense energia i desertitzat emocionalment.

  • Situar-se en el moment present i prendre consciència de l’estat dels nostres territoris emocionals.
  • Treballar el procés de gestió emocional.
  • Revitalitzar el cor.
  • Tenir major i millor cura dels nostres afectes veritables.
  • Elaborar un relat amb sentit i curatiu d’aquesta crisi viscuda.

Tots els i les professionals de la salut que han estat en primera línia d’aquest combat en la pandèmia del COVID-19, que han donat el màxim i el millor de si mateixos, fins el punt d’emmalaltir alguns, o d’esgotar- se molts altres. Que han vist molt de patiment, que s’han amarat d’una pluja àcida d’emocions desequilibrants pròpies, dels companys, dels malalts, de les famílies i de tot el sistema social: por, impotència, frustració, angoixa, solitud, tristesa, desesperança, desolació, desesperació, ràbia, ira, fúria, irritabilitat, decepció… i les han sabut gestionar o reprimir en funció de cada cas.

Els tallers són eminentment vivencials. Cadascun d’ells aborda diferents aspectes als que és bo donar resposta per aconseguir reequilibrar les emocions, reduir l’estrès i encarar amb més serenor la represa de la quotidianitat.

Qui faci tots cinc tallers haurà fet l’abordatge més complet, però es poden realitzar de manera independent.

Es treballarà amb:

  • Tècniques de respiració.
  • Centraments, corporalitat.
  • Dinàmiques emocionals individuals.
  • Dinàmiques emocionals grupals.

De cada taller en sorgiran Bones Pràctiques per continuar treballant individualment a fi d’integrar-les.

Taller 1: Mapejant el nostre cor: Paisatges emocionals post-crisi

Taller 2: Drenant les nostres emocions

Taller 3: Revitalitzant el teixit emocional

Taller 4: Intersom: Una nova mirada a les nostres relacions

Taller 5: El sentit de tot plegat. Paraules que curen

Aquesta proposta consta de 5 Tallers d’Ecologia Emocional de 4 hores, que es poden realitzar independentment uns dels altres en funció de les necessitats de persones i col·lectius.

A consultar.

Per a més informació:

Romina Cortés, d’Unió Consorci Formació.  rcortes@ucf.cat – 932 594 384