Rol i lideratge relacional 2022-01-27T13:12:13+02:00

Project Description

Rol i lideratge relacional

Liderar equips en temps de transformació

Rol i lideratge relacional

Liderar i gestionar persones avui en dia és un exercici complex que requereix reflexionar sobre l’entorn, conèixer les diferents dimensions del lideratge, però també fer un exercici profund d’autoconeixement i autolideratge, i trobar un sentit i un propòsit en allò que es fa. A més, el líder ha de conèixer eines i instruments i desenvolupar habilitats fonamentals de relació i l’influència.

Tot això és bàsic perquè directius i comandaments acompanyin els processos de transformació de les organitzacions.

Amb aquesta orientació, i amb l’objectiu de desenvolupar competències directives, oferim en obert aquest itinerari formatiu per a nous comandaments, ja treballat amb èxit amb directius i comandaments de diferents organitzacions de salut i socials.

Objectius

Potenciar

Potenciar el lideratge fent especial èmfasi en l’elaboració de missions i de criteris d’èxit com a base dels models de direcció.

Ampliar

Ampliar la seva visió, incidint en l’anàlisi de l’equip i una visió àmplia del seu àmbit d’actuació.

Conèixer

Conèixer els rols que es desenvolupen en els equips de treball, les dinàmiques que s’hi estableixen i el paper de líder.

Proporcionar

Proporcionar eines i facilitar tècniques, per tal que puguin gestionar de manera eficaç els equips professionals.

Emfatitzar

Emfatitzar les capacitats d’influència en la seva comunicació i especialment afavorir l’eficàcia en les relacions.

Introduir

Introduir les claus de la gestió del canvi i facilitar processos de transformació.

Millorar

Millorar la capacitat per a enfrontar-se a les situacions de conflicte.

Elaborar

Elaborar un projecte de canvi dirigit a potenciar el propi equip de treball. Consolidar el seu rol de dins l’organització, envers la direcció i cap els seus equips.

Estructura

  • 6 sessions formatives presencials.
  • 3 sessions de supervisió de projectes directius aplicats.
  • 1 Avaluació dels estils directius relacionals.
DIMENSIONS DEL LIDERATGE
ROL I AUTO-CONEIXEMENT
CONEIXEMENT DE L’ALTRE
LIDERAR EQUIPS EN PROCESSOS DE CANVI
HABILITATS RELACIONALS
GESTIÓ DE CONFLICTES EN ELS EQUIPS
PROJECTE DIRECTIU APLICAT
Test Discovery Insights
Tutoria 1
Tutoria 2
Tutoria 3

Equip docent

Àngels Paredes Mariño
Àngels Paredes MariñoConsultora en desenvolupament de persones i organitzacions i coach. Facilitadora de processos i projectes formatius.
Responsable acadèmica de la formació de directius i comandaments d’Unió Consorci Formació, tant de la oferta formativa en obert, com especialment en tots els projectes i programes a mida. Talent advisor, assessora de desenvolupament directiu i professional, de RocaSalvatella.

Al llarg de 15 anys va ser responsable de desenvolupament de RH a la UOC en primer lloc, i després a l’Hospital Clínic de Barcelona.

És directora del Postgrau “Desenvolupament del talent a les organitzacions” d’IL·3-UB” i del “Postgrau en Lideratge i desenvolupament directiu” de la Universitat de Manresa.

Acreditada en “Insights Discovery”, eina de diagnòstic de preferències i en “The Leadership Cercle”, eina d’avaluació per al desenvolupament de lideratge.

Ha treballat els darrers 5 anys amb diverses empreses de sectors diferents, per exemple: Audi, Unilever, La Caixa, Deutsche Bank, Banc de sang i teixits, Bertelsmann…

Carles Mendieta Suñé
Carles Mendieta SuñéPsicòleg. Consultor en desenvolupament directiu.
Soci de SingularNet Cosulting, sl i de ShareBarcelona,sl.

Director del Postgrau en Habilitats Directives (EUNCET-UPC).

És autor del llibre “El valor del matís: Les dimensions del lideratge” (ed. Académica española) i coautor dels llibres “Ni tu ni jo: Com gestionar conflictes” (Editorial Graó), “IT en ti” (Editorial Maikalili), “Como por arte de mágia. Los trucos del formador” (Editorial Graó), “Manual de Recursos del Formador” (Ed. Océano). Coordinador del Monogràfic “Ciutat, Mediambient i Educació” editat per International Association of Educating Cities.

Es autor de l’estudi “Projecte d’avaluació de la transferència en programes de desenvolupament directiu” guardonat amb el I “Premi a la innovació didàctica en la formació per l’ocupació de les Administracions Públiques” concedit per el Instituto Nacional de Administraciones Públicas de España.

Inscripció

A consultar.

El curs s’impartirà a les instal·lacions d’Unió Consorci Formació.

Parc Sanitari Pere Virgili: C/ Esteve Terradas, 30 Edifici Tramuntana, baixos 08023 Barcelona

Els participants del programa rebran un certificat d’extensió universitària d’assistència, emès per la Fundació Universitària del Bages, Campus UManresa (Universitat de VIC-Universitat Central de Catalunya) que acreditarà la seva participació en la formació.

Per a més informació: Romina Cortés, d’Unió Consorci Formació.  rcortes@ucf.cat – 932 594 384