//Posem en marxa el curs “Nova Cultura d’Aprenentatge a les Organitzacions” a l’EAPC

Posem en marxa el curs “Nova Cultura d’Aprenentatge a les Organitzacions” a l’EAPC

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya va posar en marxa el dia 30/09 el programa de formació “Nova Cultura d’Aprenentatge a les Organitzacions” desenvolupat per UCF.

La sessió inaugural va comptar amb la participació del Sr. Ismael Peña-López, nou Director de l’EAPC, que va reforçar la necessitat d’impulsar ecosistemes d’aprenentatge on es potenciï la capacitat d’aprendre a aprendre de les persones, el coneixement crític des de l’experiència dels espais de treball, i l’aprenentatge des de la col·laboració i cooperació amb d’altres agents i territoris.

El programa, que té una durada de 50 hores, es desenvoluparà online durant 10 setmanes. S’estructura en 3 mòduls:

  1. Anticipa i Comprèn: per identificar totes les tendències de canvi a la societat i a les organitzacions, i des d’elles comprendre com ha d’evolucionar el rol de formació i desenvolupament cap a la funció de CLO (Chief Learning Officer)
  2. Dissenya i Transforma: per impulsar noves maneres de fer detecció de necessitats formatives (més centrades en problemes i basades en data) i des d’ella impulsar dissenys, instruccions i d’experiències d’aprenentatge (LXD) que generin més engagement i impacte.
  3. Connecta i Facilita: per aprofitar les noves maneres de fer digitals (més àgils, fresques i motivadores) i que corresponsabilitzin a les persones en el propi procés d’aprenentatge, vinculant en els mateixos a la pròpia funció directiva.

El programa compta amb materials didàctics online, sessions de telepresència amb experts en Ecosistemes d’Aprenentatge i Aprenentatge Organitzacional de diferents entorns i territoris, i incorpora unes activitats de transferència per a transformar la formació corporativa.

El projecte, basat en l’experiència prèvia d’UCF amb el FADI en el que van participar més de 70 responsables de formació i desenvolupament del sector salut i social) s’emmarca en la línia de treball d’UCF per a potenciar una nova Cultura d’Aprenentatge a les organitzacions i a la societat, reflexada en el manifest que també vàrem impulsar.

2021-10-03T22:13:54+02:00