Vés al contingut

Servei d’orientació professional

Programa d’Orientació Professional adreçat a persones ocupades 100% subvencionat pel Consorci per la Formació Contínua de Catalunya (Generalitat de Catalunya) anomenat Projecta’t.

 

 

illustracio_3.png

A UCF, entenem que l'acompanyament als professionals és un valor diferencial en el procés de creixement i desenvolupament personal i professional, partint del propi autoconeixement i reforçant les seves competències.

L'orientació professional és un procés personalitzat, flexible i dinàmic que parteix de l'anàlisi de cada persona, el seu rol professional i el context en el qual exerceix la seva ocupació. Això permet a la persona acompanyada obtenir una anàlisi competencial completa, destacant les seves habilitats i establint objectius de millora per al seu desenvolupament professional.

El resultat és l'empoderament del professional, que li permet millorar de forma contínua i adquirir eines i recursos per a l'aplicació autònoma al llarg de la seva trajectòria professional.

 

lupa

Autoconeixement

 • Conèixer el meu perfil. 
 • Reconèixer el meu gap. 
 • Comprendre l'evolució del rol professional i les noves competències que s'esperaran de mi.

tick

Acompanyament

 • Identificació de reptes professionals.
 • Creació d'un pla d'acció personalitzat.
 • Acompanyament en el seguiment de resultats i feedback continu.

eines

Eines i recursos

 • Proposta d'activitats i seguiment d'accions. 
 • Identificació d'eines i recursos de suport.
 • Avaluacions per a la millora contínua.

acreditació

Acreditació

 • Suport en processos d'acreditació de competències.
 • Recerca d'activitats formatives d'interès.

Fases del procés

 • Anàlisi de la trajectòria professional i de la situació actual, motivacions i interessos, i establiment de punt de partida.
 • Identificació i concreció d'objectius de millora, disseny del Pla d'acció i acords de treball.
 • Proposta d'activitats, identificació d'eines i recursos que donin resposta a les oportunitats de millora detectades. 
 • Suport en processos d'acreditació de competències. 
 • Recerca d'accions formatives d'interès i transferència d'aprenentatges. 
 • Acompanyament en la resolució de nous reptes, reflexions, seguiment de resultats i feedback continu.
 • Avaluació del procés i la consecució dels objectius establerts, repàs de les eines i recursos adquirits, dels resultats obtinguts i conclusions de l'itinerari.

Vols saber més sobre el servei d’orientació?

Si vols contactar amb nosaltres per ampliar més informació, el nostre equip d’orientació està a la teva disposició.

Tel: 932 594 373

orientacio@ucf.cat

Testimonials

Roger B.

L'acompanyament ha estat perfecte i des del primer moment s'ha implicat al màxim. S'ha adaptat a les meves necessitats, llegint entre línies i fent un anàlisi realista. En els moments adients, ha plantejat desafiaments que m'han impulsat a reconnectar amb els meus valors personals. A més, m'ha aportat aquella idea clau que necessitava per il·lusionar-me de nou, obrint un nou camí que ara toca explorar.

Docent de Certificat de Professionalitat

Cristina

Et voldria agrair tot el que he après de mi i el que m'has ensenyat. Des del primer dia, em vas donar suficient confiança per explicar-te tots els meus conflictes interns, la meva ràbia, les meves pors i les meves angoixes. M'has sabut guiar i ajudar, demostrant-me que sóc capaç de ser una mica més jo, que puc canalitzar les meves iras i que puc gaudir més de mi mateixa. M'has ensenyat que, sense ser tan exigent, les coses també funcionen. La por a perdre i a que alguna cosa s'acabi és part de la vida. M'has ensenyat que sóc valorada positivament, però que també he de cuidar-me més, i això em fa més forta.

TCAI

Hilda Viviana Guerrero

L'acompanyament que m'han donat m'ha ajudat a definir no només les meves competències, sinó també en què puc fer servir aquestes competències. D'una banda, m'ha reafirmat en allò que sóc, i de l'altra, m'ha obert un món ple de possibilitats per desenvolupar-me en altres àrees complementàries. Mai no m'hauria imaginat tenir tantes oportunitats laborals.

Psicòloga

Irene

Quan vaig decidir apuntar-me a aquest servei d'orientació, em trobava en un moment vital d'indecisió sobre cap a on encarrilar els meus esforços formatius i la meva carrera professional. Després de comptar amb l'expertesa de l'Helena, m'he adonat que tot objectiu és possible si t'atures a analitzar quins són els requisits per a assolir-lo i quines eines tenim a la nostra disposició per poder acomplir aquests requisits. M'enduc un munt de recursos on poder trobar formacions, models i perfils competencials.

Comandament intermedi de serveis econòmics i financers

Dora Aragonés

Tot i que ja porto molts anys treballant, ha sigut una gran experiència per a mi. L'acompanyament de la tècnica ha estat immillorable, amb orientacions útils tant per al meu dia a dia en el treball com en la vida diària. Realment ha sigut un regal poder tenir aquesta experiència.

Responsable de Qualitat i Seguretat de l’atenció en salut

Viorica Vali Manea

Les sessions que he tingut amb la tècnica d'orientació laboral m'han ajudat moltíssim a redactar correctament el meu currículum. He rebut un acompanyament de gran ajuda tant en la recerca de feina com en l'àmbit emocional.

Personal de neteja

Laia Lacueva

El procés d'orientació professional m'ha permès posar ordre i prendre consciència de les actituds desfavorables en el meu entorn laboral, les quals també afectaven la meva vida personal. Aquest procés m'ha ajudat a enfrontar situacions que no sabia com gestionar, i el millor de tot és que m'emporto un profund coneixement de mi mateixa i l'aprenentatge de recursos per afrontar nous desafiaments.

Coordinadora del servei de metodologia i qualitat en cures infermeres

M. Masvidal

Quan vaig veure la formació, no sabia què m'esperava i ha estat una sorpresa tot el que he aconseguit amb aquest programa. He après sobre mi mateixa, he guanyat seguretat reafirmant la meva experiència laboral i els meus coneixements. He aprés a projectar una millor imatge de mi mateixa i a valorar fins on he arribat.

Tècnica de laboratori

Mariona C.

Aquest servei d’orientació m’ha estat de gran ajuda per millorar el meu perfil en la recerca de feina, actualitzar-me en el món laboral i donar-li un toc més modern al meu currículum. També m’ha proporcionat eines per fer una autoanàlisi i reconèixer les meves habilitats, tant les fortes com les que necessito millorar. Ho recomano a tothom que senti que no avança en el món laboral, es senti perdut o simplement vulgui fer un canvi i no sap per on començar.

Servei d’atenció domiciliària

Belén Roel

L'acompanyament que estic rebent ho considero integral, ja que té en compte la meva faceta professional, personal i emocional. M'ajuda a fer front als grans reptes i em guia cap a formacions que em permeten adquirir els coneixements i habilitats necessàries per al meu nou projecte.

Docent de Certificat de Professionalitat

Cristina

He fet diferents formacions amb UCF, totes positives i enriquidores, però vull donar èmfasi al servei d'orientació prestat per la gran professional com l'Helena Cirera. Hem connectat de manera bidireccional. Necessitava una empenta per a poder fer un canvi en la meva trajectòria professional. M'ha proporcionat eines per desenvolupar-me, tant a nivell informàtic com en la recerca de feina. He crescut davant d'un projecte que considerava difícil d'aconseguir. Ara em veig amb coratge per trobar una feina adequada als meus coneixements.

Aux. Administrativa i TCAI

Et pot interessar

Orientació
UCF

El Servei d'Orientació Professional d'UCF s'ha centrat aquest primer trimestre en la prospecció per actualitzar perfils professionals i tendències dins del sector, i ja ha iniciat les orientacions professionals del programa 100% subvencionat Projecta't.

Orientació

Per tercer any consecutiu i amb més de 700 persones orientades, UCF renova per aquest 2024 el Projecta’t: el servei d’acompanyament i orientació professional. El servei és 100% subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

Orientació

Durant aquest primer semestre de l’any, més de 105 persones han iniciat el seu itinerari d’orientació professional, emmarcat en el programa Projecta’t, 100% subvencionat pel del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

Orientació

Un bon autoconeixement és important per iniciar un procés d’orientació professional. Compartim els 5 motius!

Orientació

En aquest primer trimestre de l’any, més de 45 persones son acompanyades a través del programa d’orientació professional Projecta’t, 100% subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

Orientació

A través d’aquest programa es duran a terme actuacions d’orientació  i de prospecció adreçades a persones treballadores al sector salut i social amb la finalitat de dissenyar el seu pla de millora professional, establir objectius professionals i formatius i elaborar un pla d’acció relacionat.

Orientació
UCF

424 persones participants és la xifra que actualment el Servei d’Orientació Professional d’UCF 100% subvencionat, ha assolit des del seu inici a octubre de 2021, el 68% de les quals han finalitzat ja el seu procés d’orientació.

Orientació

Unió Consorci Formació inicia a l’octubre de 2021 un projecte d’orientació i acompanyament professional 100% subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.