Vés al contingut

Qui som

Unió Consorci Formació és una iniciativa conjunta de la Unió Catalana d'Hospitals i el Consorci de Salut i Social de Catalunya. La nostra finalitat és donar suport i acompanyar professionals i organitzacions del sector de la salut i social en el desenvolupament de programes i projectes de formació, així com proporcionar models de coneixement i aprenentatge tant en el sector públic com en el privat, dins i fora de Catalunya.

Logos patronals

Millorem l'aprenentatge i coneixement dels professionals del sector de la salut i social per donar resposta als nous reptes de transformació en l'atenció a les persones.

Formem, acompanyem i generem experiències d'aprenentatge innovadores per al desenvolupament del talent dels professionals del sector de la salut i social.

Volem ser referents en aprenentatge i desenvolupament per a professionals i organitzacions del sector de la salut i social.

Volem contribuir en la millora de l'atenció a la salut de la ciutadania mitjançant l'excel·lència dels seus professionals.

La direcció i l’equip d’UCF (Unió Consorci Formació), així com La Unió, Associació d’Entitats Sanitàries i Socials, i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, que configura la seva governança, dediquen tots els seus esforços a:

  • El disseny i organització d’accions, projectes, itineraris de formació i aprenentatge de qualitat, que promoguin el desenvolupament del Talent a les organitzacions de salut i social associades i del conjunt del SISCAT – Sistema de Salut Integrat i d’Utilització Pública de Catalunya.

Aquest treball es fa sempre amb el compromís de qualitat cap a totes les activitats i accions que desenvolupem, i que es caracteritzen per:

  • Una mirada consultiva (per entendre molt bé les necessitats i els reptes de les organitzacions client), un disseny propositiu (per donar resposta a les mateixes), una proposta personalitzada (adaptant les solucions a les possibilitats de l'organització, així com als diferents perfils de participants), i una solució que es connecta i integra amb la cultura i les maneres de fer de cada organització.
  • Posar el focus en l’atenció, l’acompanyament i l’experiència de la persona, no només de l'organització (a través de la relació amb els seus equips directius i les seves àrees de Recursos Humans, formació i desenvolupament) sinó especialment també amb les/els participants (professionals de la pròpia organització).
  • Comptar amb persones expertes i referents del propi sector, així com docents, consultors i experts externs que, integrats en un disseny metodològic propi des d’UCF, ofereixen una experiència d’aprenentatge d’interès, amena i útil.
  • Vetllar de manera contínua en el desplegament de les nostres activitats (presencials i/o en línia) per la promoció de la igualtat, l’ús de llenguatge inclusiu, l’accessibilitat de la formació (especialment també en l’àmbit digital), la diversitat cultural, la riquesa i talent del conjunt del territori (comptant amb experts i referents de tot ell), la multidisciplinarietat i complementarietat de mirades i veus. 
  • Disposar de diferents revisions i auditories anuals que vetllen per l’assegurament de la qualitat de la nostra organització. Auditoria de Protecció de Dades, de condicions de treball i Prevenció de Riscos Laborals, de comptes, etc. També comptem amb el suport dels serveis jurídics i legals de les dues Patronals, així com del suport tecnològic i digital d’empreses associades.
  • Seguir les normatives de respecte al medi ambient i sostenibilitat establertes en el Parc Sanitari Pere Virgili on tenim la seu física, i que segueix les directrius establertes també en el marc de l’acreditació de centres de salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

El Consell d’Administració i la direcció d’UCF vol manifestar a tot el seu equip, clients, usuaris, empreses col·laboradores, el seu convenciment que la qualitat és un factor clau en la millora de l'organització i de la seva activitat. I que ha de ser assumida, amb responsabilitat i compromís per a totes les persones, començant pels propis òrgans de Direcció.

Els nostres valors
Transparència

Transparència

Som un model honest i flexible en els processos de creació i execució de les nostres solucions, treballant conjuntament amb professionals, col·laboradors i organitzacions.

Humanització

Humanització

Destaquem per un tracte humà en les relacions i acompanyament als professionals tant dins com fora de la nostra organització.

Confiança

Confiança

Inspirem i transmetem confiança dins del compromís i la cooperació amb tots els professionals i organitzacions.

Línies estratègiques

El nostre Pla Estratègic conté 4 línies estratègiques amb un total de 12 objectius que donen resposta a cadascuna d’aquestes línies.

 

El nostre Consell d'Administració 

 

Consell_administració

Presidenta: Sra. Roser Fernández. Directora General La Unió.

Vicepresident: Sr. José Augusto García Navarro. Director General Consorci de Salut i Social de Catalunya.

Membres: 

Sr. Rafel Lledó Rodríguez. Gerent del Consorci Sanitari del Maresme.

Sra. Pilar Rol Miguel. Directora Executiva CAPSS Consorci de Salut i Social de Catalunya.

Sr. Ramon Massaguer Meléndez. Director General Fundació-Puigvert.

Sra. Elena de la Campa Alonso. Directora de l’Àrea de Professionals i Relacions Laborals de La Unió.

Secretària: Sra. Miriam De Cádiz Toledano. Advocada del Consorci de Salut i Social de Catalunya.

 

La línia del temps d’UCF 

 

 

 

 

 Evolució de l’activitat

low_evolucio_activitat_cat_ucf

 

Placa al Treball President Francesc Macià 2020

 

Placa al Treball President Francesc Macià 2020

En març de 2022, el Govern va premiar el mèrit professional d'UCF en la categoria de responsabilitat social corporativa.

Durant el segon trimestre de 2020, amb l'augment de casos de contagi de la Covid-19, es va detectar la necessitat de contractar personal per donar servei a les residències de gent gran, donada la situació i el nombre elevat de baixes dels professionals sociosanitaris.

Per aquest motiu, des d'UCF i conjuntament amb el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), es va impulsar una formació virtual per a l'acollida i la incorporació de personal per donar suport a les residències, així com borses de treball específiques habilitades per disposar de personal per treballar en residències.

 

Els nostres clients i associats
Col·laboracions i connexions

Col·laborem amb:

Centre col·laborador del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya:

Universitats i centres educatius: 

Societats Científiques: 

Altres institucions: