//UCF organitza la jornada #enredadosensalut amb els responsables de formació interna d’entitats sanitàries

UCF organitza la jornada #enredadosensalut amb els responsables de formació interna d’entitats sanitàries

El passat divendres dia 29 d’octubre de 2021 vam celebrar una jornada amb els responsables de formació de diverses entitats i centres sanitaris per compartir experiències d’aprenentatge col·laboratiu social i aspectes de gestió interna de la formació de cadascuna de les entitats.

Durant la primera part de la sessió vam gaudir d’una visita a AVINENT Implant System S.L.U., marca de referència en la fabricació d’implants a nivell internacional, on vam poder observar un clar exemple d’innovació i salut digital de darrera generació per a una millora contínua en l’atenció de les persones. També vam poder viure l’experiència de com amb tecnologia 3D, realitat virtual i augmentada, es pot oferir una millor atenció i benestar dels pacients, i una major cobertura de les seves necessitats gràcies a aquestes eines de diagnòstic més precises i que ajuden a determinar un millor tractament i una rehabilitació més personalitzada.

Acompanyats del Sr. Jordi Nonell (Director de Recursos Humans de la Fundació Althaia) i Dr. Bartomeu Ayala (Cap de Formació i Desenvolupament profesional de la Fundació Althaia)., vam continuar la jornada a la sala d’actes de la Fundació Althaia, on vam poder conversar sobre “comunitats de pràctica i gestió del coneixement” amb el Sr. Dani Giménez (Responsable de Gestió del Coneixement, Agència de Salut Pública de Catalunya ASPCAT) i sobre “com identificar el coneixement crític per gestionar el present i anticipar el futur” amb el Sr. Javier Martínez (Soci de la Knowledge Works. Consultor de l’ONU i del Banc Mundial en l’àrea de Gestió del Coneixement i del Banc Interamericà de Desenvolupament en l’àmbit de l’Aprenentatge).

Des d’UCF vam aprofitar per presentar el nou programa mixt d’orientació i formació professional 100% subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, que consisteix en un programa d’acompanyament personalitzat per a persones afectades per les conseqüències de la pandèmia i que es troben en situació d’atur, d’ERTO, o persones que treballen però es plantegen una millora de la seva ocupabilitat (en el sector salut i social o altres sectors).

Dintre de l’agenda de la jornada, també va tenir cabuda la presentació de resultats d’una enquesta que es va realitzar prèviament entre els responsables de formació de les entitats convidades sobre diversos temes de la formació interna a les organitzacions de salut, i que va generar un debat molt interessant sobre noves necessitats i propostes per a una millora en la gestió de la formació dels professionals.

Un cop més, la jornada #enredadosensalut va esdevindre un espai per compartir coneixement, compartir experiències i sobre tot per aprendre. Com bé va dir Javier Martínez, “la única alternativa para sobrevivir es APRENDER”.

DESCARREGA les presentacions del Sr. Javier Martínez  (Mapes de coneixmenet crític) i Sr. Dani Giménez (Comunitats de pràctica i gestió de coneixement) aquí:

Mapes de coneixement crític
Comunitats de pràctica i gestió de coneixement
2021-11-04T16:27:45+02:00