//12 de maig, Dia Internacional de la Infermeria

12 de maig, Dia Internacional de la Infermeria

El 12 de maig, Dia Internacional de la Infermera, que se celebra a l’aniversari del naixement d’una de les fundadores de la infermeria moderna, Florence Nightingale, és una oportunitat perquè les infermeres de tot el món celebrin la seva professió i es reconegui i respecti la seva contribució i sacrifici.

Aquest any, el Consell Internacional d’Infermeria (ICN) commemora aquesta data sota el lema “Infermeria, una veu per liderar: Invertir en infermeria i respectar els drets per garantir la salut globalper ajudar les infermeres, així com altres professionals sanitaris, governs i organitzacions internacionals, a traduir l’estratègia global en una actuació local significativa i una millor pràctica clínica sobre el terreny.

L’objectiu d’aquesta campanya, és reflexionar sobre la importància de la professió infermera i la necessitat d’invertir-hi, així com reconèixer la contribució desinteressada i sacrificis de les 28 milions d’infermeres al món durant la pandèmia de la Covid-19, així com a les guerres i zones de conflicte a tot el món, en particular a Ucraïna.

Estem convençuts que el futur de l’atenció a la salut passa pel lideratge de les infermeres i per fer valdre les cures dins del sistema sanitari i de la societat.

En aquest context, des d’UCF sempre intentem desenvolupar programes formatius que responguin a les necessitats del sector salut i social actuals, i és per això que actualment tenim diversos programes adreçats als professionals d’infermeria entre els quals destaquem:

  • Programa d’expertesa universitària de “Lideratge en femení”: un programa de 120 hores adreçat a infermeres i professionals assistencials dones que vulguin fer un pas endavant cap als àmbits del Lideratge i la gestió de serveis, persones i equips. Mes informació sobre el programa aquí.
  • Lideratge de la Infermera com a eina estratègica de les entitats de l’entorn de salut i social: un programa de 30 hores adreçat a personal d’infermeria per fer front als nous reptes i a les noves necessitats. Mes informació sobre el programa aquí.
  • Actualització en cures auxiliars d’infermeria: un programa de 30 hores que té l’objectiu d’actualitzar els coneixements de les auxiliars d’infermeria hospitalària per tal de dotar-los d’eines, recursos i tàctiques a l’hora d’atendre a les persones i de mantenir els espais higienitzats. Mes informació sobre el programa aquí.
2022-05-12T10:18:05+02:00