//UCF participa en el Saló d’Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona per parlar de les oportunitats laborals de futur en Salut i Sociosanitari

UCF participa en el Saló d’Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona per parlar de les oportunitats laborals de futur en Salut i Sociosanitari

Any rere any, l’Ajuntament de Barcelona organitza el Saló d’Ocupació. Enguany no ha estat menys, i ahir dia 10 de novembre Unió Consorci Formació va participar-hi abordant el tema ‘Sector sanitari i sociosanitari: oportunitats amb futur’.

La trobada va rebre diverses empreses referents del sector sanitari i sociosanitari on van donar a conèixer quins són els perfils professionals que necessiten, ja que és un sector amb una gran necessitat de personal i la previsió d’un gran creixement. També van esmentar les posicions més difícils de cobrir (però amb una elevada inserció) i els itineraris formatius que es requereixen, així com els canals de reclutament que utilitzen.

En un track sectorial sobre l’àmbit Salut i Sociosanitari, moderat pel Sr. Àngel Tarriño, Coordinador de l’Observatori de l’FP de la Fundació BCN Formació Professional, va participar-hi amb la intenció d’obrir les portes en aquest sector de futur i en nom d’UCF:

  • Sra. Silvia Aguirre, cap de Selecció i Desenvolupament de l’Hospital Clínic de Barcelona
  • Sra. Ester Crusellas, directora de Recursos Humans de Sant Andreu Salut
  • Sr. Òscar Dalmau, Gerent d’Unió Consorci i Formació

De la conversa destaquem les següents idees:

  • Posar en relleu les necessitats actuals i futures de cercar Talent al conjunt del sector salut, sociosanitari, atenció domiciliària i social.
  • Que aquestes necessitats es centren molt en metges i infermeres, però també cal ressaltar altres perfils i funcions: administratius, tècnics i auxiliars de cures, professionals cap a l’àmbit de l’atenció domiciliària, i molts altres com tècnics de manteniment, personal de neteja, de cuina, etc.
  • La vigent necessitat de desenvolupar formació acreditada. Com ara cicles de grau mig, grau superior, certificats de professionalitat, no només com a requeriment sectorial, sinó també per la possibilitat de dur a terme pràctiques i entendre-les també com una oportunitat de contractació laboral.
  • L’oportunitat derivada de perfils híbrids, que combinin coneixements d’àmbit salut, amb altres disciplines sobretot més digitals i tecnològiques, donant resposta als reptes actuals i futurs derivats de la transformació digital (analítica de dades, ciberseguretat, ús de facilitadors tecnològics 4.0, etc.).
  • Ressaltar que no tan sols el sector necessita gent jove, també són necessàries persones de mitjana edat que hagin vist truncada la seva carrera (per tancament d’empreses, per pèrdua d’interès, o altres) i que puguin veure en el sector una nova oportunitat professional ajudant a altres persones.

Des d’UCF vam posar a disposició de totes les persones que ho desitgin el nostre Servei d’Orientació que de manera gratuïta, orienta i acompanya a persones que tenen interès professional cap al nostre sector. Aquí es donen a conèixer oportunitats laborals i nous espais professionals, així com trobar formació certificada (gran part d’aquesta 100% subvencionada) de gran utilitat.

En definitiva, i com va realçar l’estudi de la Fundació BCN Formació Professional fa cosa de pocs mesos, es tracta d’un sector clau pel que fa a societat, que requereix més talent i més professionals en tots els àmbits assistencials, així com nou talent (noves disciplines, nous rols, noves àrees de coneixement i nous àmbits de treball).

2022-12-14T17:04:22+02:00