Vés al contingut

25N, Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones

UCF
Igualtat

Demà dia 25 de novembre celebrem el Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones, una data que referma el compromís de seguir lluitant per denunciar la violència de gènere, la violació i l’assetjament sexual en tots els àmbits.

Amb motiu d’aquesta data commemorativa , des d’UCF ens sumem a la denúncia de la violència que pateixen les dones arreu del món i refermem la nostra implicació activa en l’erradicació de la mateixa a través del projecte formatiu “Millora en la detecció, prevenció i abordatge de casos de violència masclista en l’entorn de salut i social” .

Aquest projecte, liderat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, s’està executant de forma conjunta per l’Institut Català de la Salut (ICS) i Unió Consorci Formació (UCF),  i finançat amb càrrec als crèdits rebuts del Ministeri d’Igualtat (Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere).

Gràcies a aquest projecte, en els 3 últims anys hem arribat a formar a més de 20.000 professionals de l’entorn sanitari i social a través d’activitats i recursos formatius que integren metodologies innovadores que faciliten l’aprenentatge i a la vegada el fan més atractiu i pràctic.

Alguna de les formacions que s’han dissenyat i impartit dins el projecte són: “Bona pràctica en l’atenció a la violència sexual. Model integrador de l’Hospital Clínic”, “Abordatge i detecció de la VM per a professionals de la salut en l’àmbit hospitalari”, “Curs abordatge, prevenció, detecció i recuperació de la Mutilació Genital Femenina”, o “Com afrontar la discriminació LGBTI des de l’entorn sanitari”, entre d’altres.

Properament iniciarem una nova formació “Abordatge d’homes que exerceixen violència masclista contra la parella des de serveis de salut (model ENGAGE)”, que té com a objectiu millorar la capacitat de professionals de serveis de salut per a proporcionar una resposta eficaç i coordinada als homes que exerceixen violència masclista i així contribuir a la seguretat de les víctimes/supervivents (dones i filles i fills).

Amb motiu d’aquest dia assenyalat, també s’ha programat properament una peça teatral interactiva basada en casos reals de violència masclista al Consorci Sanitari de Terrassa i a la Fundació Althaia. Més de 100 professionals podran assistir a la teatralització pensada per sensibilitzar i millorar les competències dels professionals sanitaris a través de vivències i emocions, i al debat posterior on podran compartir la millora de l’abordatge de casos.

Un cop més, ens agradaria compartir el mapa interactiu que recull totes les accions dissenyades fins el moment per al projecte formatiu per a la millora de la detecció, prevenció i abordatge de casos de violència masclista en l’àmbit de la salut.