/, Home/Com controlar el residu alimentari, present i futur? – Jornada Update Serveis Generals

Com controlar el residu alimentari, present i futur? – Jornada Update Serveis Generals

Avui, dia 18 de maig de 2022, prop de 30 professionals han participat en una jornada presencial sobre com controlar el malbaratament alimentari a les organitzacions de salut i social, emmarcada en la 3a edició del programa Update Serveis Generals.

La Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris, ens obliga a tenir un millor control del residu alimentari, així com a reflexionar sobre la salut del nostre planeta.

D’acord amb aquest marc normatiu, la jornada, que ha tingut lloc a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, suposa una gran oportunitat per aprendre i treballar plegats per assolir aquest repte.

La jornada, ha comptat amb les intervencions de Gemma Navarro, Cap de Dietètica i Alimentació clínica a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Elisabet Llorens, Tècnica d’unitat Hoteleria a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, i Eva Torres, del Departament de Qualitat del Catering Arcasa.

Gemma Navarro, ha conduït una visita guiada a la cuina de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, on ha parlat sobre la importància de ser curosos amb l’organització a la cuina per tal d’evitar el residu alimentari i satisfer al màxim les necessitats dels pacients.

Seguidament, l’Elisabet Llorens, ha realitzat una explicació  sobre el projecte de prevenció del malbaratament alimentari que han dut a terme a l’Hospital Germans Trias i Pujol que consta de 3 fases i recull l’estratègia de les 3R de prevenció de residus: Reducció, Reutilització i Reciclatge, així com la prova pilot i els resultats que van obtenir en el 2022, en termes de racions i kilos donats.

La trobada ha conclòs amb un cas pràctic de la mà d’Eva Torres, on tots els assistents han fet una pluja d’idees de com implementar un pla de prevenció i malbaratament dels residus alimentaris, referent a la Llei 3/2020 de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.

Vols conèixer més sobre programa Update Serveis Generals? Consulta aquí les pròximes sessions.

2023-05-18T17:56:38+02:00