Vés al contingut

Qualitat, innovació tècnica i enfocament transversal en la neteja hospitalària avançada

Característiques del curs

Adreçat a

Comandaments
Altres professionals assistencials
Professionals no assistencials
Modalitats
Presencial
Hores
5h

De 09.00 a 14.00 h. A càrrec d'Àngel Vinuesa (Director del Departament de Projectes de FOVASA).

Preu

120 €

Competències
Tècnica
Formació relacionada

Actualment no hi ha cap edició programada d'aquest curs.

Si vols rebre informació quan publiquem una nova edició, deixa’ns el teu contacte.
Presentació
neteja_hospitalària_update_SSGG

*Places exhaurides per a la sessió prevista el 26 d'abril de 2024.

No obstant això, si encara esteu interessats a assistir a aquest curs i desitgeu ser considerats en cas que s'alliberi una plaça, us convidem a facilitar-nos les vostres dades de contacte enviant un correu electrònic a lmoralo@ucf.cat

---------------------------------------------------------

La formació se centra a explorar els motius darrere de la neteja hospitalària, fomentant una comprensió profunda de la seva importància. Es potenciaran competències analítiques per a avaluar i millorar procediments de treball. Destaquem la innovació tècnica i operativa com a essencial per a la millora contínua. El curs abordarà les últimes tendències en higiene de col·lectivitats, des de conceptes bàsics fins a la gestió de biofilms i sistemes de verificació de qualitat. Una perspectiva transversal inclourà la neteja en la indústria alimentària i sales netes. Una oportunitat integral per al desenvolupament d'habilitats i l'adopció de millors pràctiques.

 

Objectius d'aprenentatge
  • Reflexionar sobre els motius que ens indueixen a netejar un centre sanitari (per què ho fem).

  • Desenvolupament de competències analítiques.

  • Introduir la innovació, tant tècnica com operativa.

  • Conèixer les últimes tendències tècniques i procedimentals del sector de la higiene de col·lectivitats.

 

Contingut
  1. La neteja professional

  • Conceptes bàsics.

  • Neteja + Desinfecció = Higiene.

  • Factors determinants de la higiene.

  1. La innovació en la neteja

  • L'aigua.

  • La temperatura.

  • L'acció química.

  • L'acció mecànica.

  1. Sistemes de verificació de la qualitat en neteja

  • Qualitat percebuda.

  • Qualitat observada.

  • Monitoratge de resultats.

  1. Els biofilms i la neteja hospitalària

  2. Els sistemes i eines de gestió

  3. El concepte de millora continuada aplicat a la neteja d'hospitals

  4. Breu panoràmica transversal respecte del concepte de neteja

  • Neteja i desinfecció en indústria alimentària.

  • Neteja i desinfecció hospitalària.

  • Neteja i desinfecció en sales netes.

 

Metodologia

La jornada experiencial tindrà lloc a les instal·lacions d'Unió Consorci Formació, a Barcelona.

 

Acreditació

Els participants del programa rebran un certificat acreditatiu d'UCF i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, que acreditarà la seva participació en la formació.

 

Col·laboració