Vés al contingut

Explorant els aspectes clau de la neteja hospitalària: innovació, qualitat i compromís amb la salut

UCF
2024-04-26_S3_Up_SSGG.png

El divendres 26 d'abril va tenir lloc a UCF la sessió “Qualitat, innovació tècnica i enfocament transversal en la neteja hospitalària avançada”, dins del programa formatiu Update de Serveis Generals. La jornada va permetre als participants explorar a fons la importància vital d’aquesta pràctica per aconseguir una neteja efectiva i segura en els entorns sanitaris. 

La jornada, a càrrec d'Ángel Vinuesa, director del Departament de Projectes a FOVASA, va girar al voltant de tres eixos crucials:   

  • La qualitat de la neteja: Des de la comprensió dels elements que influeixen fins a la implementació de sistemes de valoració i indicadors per monitorar i millorar els resultats.   
  • La innovació tècnica: No només limitada a noves tècniques, sinó també a la integració d’eines habituals en altres sectors, com ara la indústria alimentària o farmacèutica. L’enfocament també ha abordat la utilització de maquinària avançada, incloent-hi robots i dispositius autònoms de desinfecció.   
  • La comparativa intersectorial: Analitzant les diferències en la neteja entre la indústria farmacèutica, alimentària i hospitalària, amb una mirada especial a les pràctiques en sales netes. 

La importància de la neteja en la salut 

La neteja hospitalària emergeix com un dels punts neuràlgics en el control dels efectes adversos en l’àmbit de l’assistència sanitària. Àngel Vinuesa va subratllar que és l’element operatiu que pot ajudar més ràpidament a controlar les infeccions, tot i que sovint és el menys atès en termes d’innovació i esforç. La formació no només va posar de manifest aquesta problemàtica, sinó que també va destacar la necessitat d'inversions i de recursos per millorar l'eficiència, incloent-hi automatitzacions i controls. 

Amb encara més sessions de l’Update de Serveis Generals per venir, UCF reforça el seu compromís amb els professionals de serveis generals en l'àmbit de la salut. 

2024-04-26_S3_Up_SSGG (3).png
2024-Update-Serveis-Generals.png

Update Serveis Generals

Formació continuada i especialitzada per a professionals de l’entorn de serveis generals de l’àmbit sanitari