//Sistemes APPCC avançat
Sistemes APPCC avançat 2023-02-28T10:17:50+02:00

Project Description

Sistemes APPCC avançat

L’anàlisi de perills i punts de control crítics, és un procés sistemàtic i preventiu per a garantir la seguretat alimentària. L’objectiu d’aquest curs és anar més enllà en el compliment dels requisits legals de l’aplicació dels plans d’autocontrol per garantir un producte innocu per a tots els nostres clients, inclús col·lectius amb certes dificultats como poden ser persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries.

Objectius específics:

  • Identificar, minimitzar o eliminar els perills que existeixen en l’elaboració i la manipulació dels productes alimentaris.
  • Aportar una visió més actualitzada de cap a on es dirigeix la seguretat alimentària a dia d’avui, on no tan sols passa pel control dels processos, dels manipuladors, del compliment de l’APPCC i dels plans d’autocontrol, sinó que també passa por controlar factors com el frau alimentari, les fonts de contaminació intencionada dels aliments i com es poden gestionar mitjançant els plans de control del frau o el pla de “Food Defense”.

La formació en l’anàlisi de perills i punts de control crítics és obligatòria per a tots els professionals que interaccionin amb aliments dels pacients.

*Personal de cuina, responsables de cuina, responsables de qualitat i altre personal que manipuli aliments que tingui interés en els
continguts.

Online amb tutoria

La formació en línia d’UCF té el participant com a eix central del procés formatiu. És a partir d’ell que es desenvolupa l’acció d’aprenentatge.

Per realitzar aquesta formació, el participant disposa d’un espai virtual on trobarà tots els materials didàctics, les activitats i un conjunt d’eines que faciliten la comunicació i l’intercanvi entre els participants i el tutor, així com els instruments formals d’avaluació.

El curs s’imparteix al campus virtual d’Unió Consorci Formació: http://formacio.ucf.cat

1.Breu descripció del sistema de l‘APPCC.

2.Definició i classificació dels perills alimentaris i al·lèrgens. Contaminacions encreuades. Plans d’autocontrol avançats.

3.Pla de control d’al·lèrgens.

4.Control de l’etiquetat.

5.Pla de control de traçabilitat.

6.Identificació de matèries primeres.

7.Productes semielaborats.

8.Producte final.

9.Gestió de productes no conformes.

10.Pla de formació i capacitació del personal.

11.Bones pràctiques de manipulació en la gestió dels al·lèrgens.

12.Visions bàsiques del control del frau i el “Food Defense”.

10 hores.

Aquestes places són 100% subvencionades pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

A continuació trobaràs les properes edicions:

Si no hi apareix cap esdeveniment, resta a l’espera per a properes edicions; o contacta amb formacio.subvencionada@ucf.cat, per a més informació.

Per a més informació: formacio.subvencionada@ucf.cat