Vés al contingut

Èxit en el Webinar de presentació del programa Prevenció de les infeccions quirúrgiques a Catalunya: PREVINQ-CAT

UCF

Ahir dia 3 de novembre de 2021 es va realitzar el Webinar sobre “Prevenció de les infeccions quirúrgiques a Catalunya: PREVINQ-CAT” on van participar més de 140 professionals.

La sessió en directe en format VídeoConversa va ser moderada per UCF i conduïda pel Dr. Miquel Pujol, director del programa VINCat, cap de secció del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari de Bellvitge i el Dr. Josep M Badia, cap de procés d’infecció quirúrgica de l’Hospital General de Granollers i coordinador del grup de Cirurgia Colo-rectal del VINCat.

Durant la sessió, que va durar aproximadament una hora, es va parlar sobre les causes i impactes de les infeccions quirúrgiques i quins paquets de mesures de prevenció en els procediments quirúrgics es recomanen a fi de reduir la ILQ.

Es va comentar el concepte de BUNDLE  aplicat en un cas real i com aquestes mesures de prevenció van aconseguir reduir el volum d’infeccions quirúrgiques i van aportar importants beneficis tant pels pacients com per a les organitzacions de salut.

Algunes de les reflexions que es van fer son:

  • La ILQ és freqüent i té un alt cost.

  • La vigilància ha d’anar acompanyada de feed-back.

  • A més de vigilar, s’ha d’actuar.

  • L’actuació ha de ser en equip i en forma de bundles.

  • Els bundles i guidelines han d’acompanyar-se d’estratègies de difusió que facilitin la seva adaptació a la realitat assistencial mitjançant programes educatius, checklists, i canvis organitzatius.

També es va presentar el curs en línia sobre Prevenció de les infeccions quirúrgiques a Catalunya: PREVINQ-CAT.

 

 

Prevenció de les infeccions quirúrgiques Previnq-Cat

Prevenció de les infeccions quirúrgiques a Catalunya: PREVINQ-CAT

Hores
7h
Perfils professionals