//Més de 200 participants a la Jornada sobre Lideratge en femení al sector Sanitari i Social

Més de 200 participants a la Jornada sobre Lideratge en femení al sector Sanitari i Social

Aquest dimarts dia 18 de gener de 2022 es va dur a terme la Jornada sobre Lideratge en femení al sector sanitari i social on van assistir més de 200 persones.

Aquesta iniciativa, que va consistir en una sessió en directe en format VídeoConversa,  va ser organitzada per Unió Consorci Formació conjuntament amb la Societat Catalana de Gestió Sanitària, el Consorci Sanitari i Social de Catalunya, la Unió Catalana d’Hospitals i l’Institut Català de la Salut.

Durant la sessió, que va durar dues hores, es van realitzar dues taules rodones en les que es va reflexionar sobre les causes de la baixa presència femenina en càrrecs decisors, les barreres que ho impedeixen i les vies per obtenir igualtat d’oportunitats.

Durant la primera taula rodona, moderada pel Sr. Ramon Cunillera, President de la Societat Catalana de Gestió Sanitària i composada per la Sra. Mònica Ballester, Vocal de la junta de la Societat Catalana de Gestió Sanitària, la Sra. Vanesa Garcia, Responsable d’Igualtat de l’ICS, la Sra. Pilar Rol, Directora Executiva del CSC i la Sra. Elena de la Campa, Directora Àrea de Professionals i Relacions Laborals de La Unió, es va parlar sobre la situació actual en la presència femenina a les estructures de gestió.

Durant la segona taula rodona “Lideratge i gestió sanitària: on són les dones?”, moderada per la Sra. Roser Fernández, Directora General de la Unió, va consistir en un debat sobre la temàtica amb la Sra. Candela Calle, Directora General de l’Institut Català d’Oncologia, la Sra. Beatriu Bayés, Directora de l’Institut de Nefrologia i Urologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, la Sra. Iolanda Lejardi, Directora gerent de l’Institut Català de la Salut, la Sra. Alba Brugués, Adjunta a direcció-gerència CASAP i el Sr. Jose A. Muñoz-Moreno, Psicòleg i Investigador de la Fundació Lluita contra la SIDA i les Malalties Infeccioses.

Algunes de les reflexions extretes del debat son:

  • La gestió de la #COVID19 ha descarnat la necessitat de parlar de nous lideratges en les organitzacions adaptades a les necessitats actuals: més integradors, més participatius i més horitzontals.
  • Els valors humans, la flexibilitat i l’autonomia son necessaris per transformar les organitzacions.
  • Un nou model de lideratge basat en objectius/resultats dona peu a la innovació i a treballar més a gust.
  • Les noves generacions no volen jerarquies, volen treball en xarxa i tenen altres visions de compromís més temporal.
  • Als homes cal fer-los conscients de la manca de paritat en el lideratge de les organitzacions i haurien de tenir voluntat de canvi.

A continuació podeu visualitzar la sessió completa de la jornada Lideratge en femení al sector sanitari i social.

PROGRAMA LIDERATGE EN FEMENÍ

L’Institut Català de la Salut, La Unió, i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Gestió Sanitària i mitjançant Unió Consorci Formació, impulsen una 3a edició, en aquest cas en obert, del programa de Lideratge en femení. 

Aquest programa té com a objectiu impulsar i desenvolupar el talent femení en l’entorn de salut i social i oferir a les alumnes un pas endavant cap als àmbits del Lideratge i la gestió de serveis, persones i equips amb nous estils de lideratge, amb més participació, més capacitat d’inclusió, més col·laboració i consens, més facilitat per acompanyar els processos de canvi, amb empatia i sensibilitat cap a les diferències.

  • El programa es durà a terme entre el 24 de febrer i el 30 de novembre de 2022 amb una durada de 120 hores. Per a més informació consulta aquí.
INSCRIU-TE AL PROGRAMA
2022-01-20T17:09:14+02:00