//Finalitza el programa de ‘mindfulness’ per l’Hospital de Granollers

Finalitza el programa de ‘mindfulness’ per l’Hospital de Granollers

Actualment, l’estil de vida de la societat occidental, en general, pot ocasionar estrès i altres problemes de salut. En aquest sentit, i donant resposta a una demanada de l’Hospital General de Granollers, des d’UCF es va impartir una proposta formativa que pretén posar a l’abast dels professionals diverses activitats que contribueixin a la millora del seu benestar.

Es tracta del programa sobre mindfulness, que va concloure la setmana passada dia 16 de novembre de 2022, a l’Hospital de Granollers. El propòsit d’aquest programa és aconseguir una millor gestió emocional i comunicativa, la reducció de l’estrès, i un millor rendiment i satisfacció a la feina.

 

El concepte de mindfulness és un estat d’atenció al moment present en què es poden percebre clarament els  pensaments, les sensacions físiques, les emocions i els esdeveniments en el moment en què ocorren, sense reaccionar automàticament o de forma habitual. D’aquesta manera          aconseguim poder fer més eleccions en la forma de respondre a les coses i als fets, i tenir així una vida més satisfactòria, fins i tot, en circumstàncies difícils.

L’objectiu principal del programa és el d’aprendre a asserenar la ment i a traslladar els aprenentatges de la meditació i el mindfulness a la vida quotidiana. La formació ha estat impartida per l’instructor Oscar Carrera, acreditat en mindfulness.

El programa ha tingut una durada de 10 hores, distribuïdes en 5 sessions de 2 hores cadascuna.  En les sessions s’ha treballat el mindfulness orientat principalment a la reducció de l’estrès, tant el personal (que acumula un mateix), com l’interpersonal (aquell derivat de la comunicació amb els altres). A cada sessió s’han combinat explicacions teòriques, pràctiques de meditació i algunes dinàmiques individuals o col·lectives. I també estones pel diàleg i moments de silenci.

Gràcies a totes i tots els participants pel vostre interès en dur una vida més saludable. Esperem que pugueu aplicar els coneixements apresos al llarg del vostre recorregut professional i personal!

2022-11-24T13:23:21+02:00