Vés al contingut

Finalitza el programa de ‘mindfulness’ per l’Hospital de Granollers

Cas d'èxit

La setmana passada va concloure el programa sobre mindfulness i va tenir lloc a l’Hospital de Granollers. El propòsit d’aquest és aconseguir una millor gestió emocional i comunicativa, la reducció de l’estrès, i un millor rendiment i satisfacció a la feina.

Finalitza programa 2022 mindfulness.png

Actualment, l’estil de vida de la societat occidental, en general, pot ocasionar estrès i altres problemes de salut. En aquest sentit, i donant resposta a una demanada de l’Hospital General de Granollers, des d’UCF es va impartir una proposta formativa que pretén posar a l’abast dels professionals diverses activitats que contribueixin a la millora del seu benestar.

Es tracta del programa sobre mindfulness, que va concloure la setmana passada dia 16 de novembre de 2022, a l’Hospital de Granollers. El propòsit d’aquest programa és aconseguir una millor gestió emocional i comunicativa, la reducció de l’estrès, i un millor rendiment i satisfacció a la feina. 

El concepte de mindfulness és un estat d’atenció al moment present en què es poden percebre clarament els  pensaments, les sensacions físiques, les emocions i els esdeveniments en el moment en què ocorren, sense reaccionar automàticament o de forma habitual. D’aquesta manera          aconseguim poder fer més eleccions en la forma de respondre a les coses i als fets, i tenir així una vida més satisfactòria, fins i tot, en circumstàncies difícils.

L’objectiu principal del programa és el d’aprendre a asserenar la ment i a traslladar els aprenentatges de la meditació i el mindfulness a la vida quotidiana. La formació ha estat impartida per l’instructor Oscar Carrera, acreditat en mindfulness.

El programa ha tingut una durada de 10 hores, distribuïdes en 5 sessions de 2 hores cadascuna.  En les sessions s’ha treballat el mindfulness orientat principalment a la reducció de l’estrès, tant el personal (que acumula un mateix), com l’interpersonal (aquell derivat de la comunicació amb els altres). A cada sessió s’han combinat explicacions teòriques, pràctiques de meditació i algunes dinàmiques individuals o col·lectives. I també estones pel diàleg i moments de silenci.

Gràcies a totes i tots els participants pel vostre interès en dur una vida més saludable. Esperem que pugueu aplicar els coneixements apresos al llarg del vostre recorregut professional i personal!