//Taller d’habilitats i competències clau per als directius de salut a Mèxic

Taller d’habilitats i competències clau per als directius de salut a Mèxic

Unió Consorci Formació i UManresa UVic-UCC han impartit un taller de formació per a 50 directius d’hospitals vinculats a l’Asociación Nacional de Hospitales de México. Aquest taller, conduït pel Dr. Valentí Martínez i el Sr. Òscar Dalmau, ha tingut lloc a l’Hospital Español, a la ciutat de Mèxic.

Durant el taller, s’ha treballat de manera col·laborativa per identificar els principals reptes que afecten el sector de la salut a Mèxic des de tres perspectives: el sistema de salut, les organitzacions i els equips de treball.

Posteriorment, s’ha utilitzat la metodologia de Management Colors per identificar les competències i habilitats clau que els directius i els equips de treball necessiten desenvolupar per fer front als reptes identificats anteriorment.

En la vessant directiva, s’ha considerat fonamental facilitar i acompanyar els processos de canvi i transformació en el sector. Això implica establir una planificació de treball a curt i mitjà termini, connectada amb els indicadors clau de rendiment (KPIs), i avaluar de manera continua els resultats. A més, l’abordatge d’aquests canvis ha de ser realitzat de manera col·laborativa, en equip, posant l’atenció en la persona i basant-se en una perspectiva de salut de valor.

Des de la perspectiva dels professionals, és important potenciar la capacitat d’anàlisi de problemes i presa de decisions, d’una manera àgil, col·laborativa i creativa per enfrontar-se a problemes complexos. Això ha de ser combinat amb el treball col·laboratiu, tant a nivell multidisciplinari com transdisciplinari, tant intern com extern. S’ha de posar un èmfasi especial en l’atenció centrada en la persona, humanitzant, empoderant, fomentant la corresponsabilitat i impulsant iniciatives de salut més participatives. Per afavorir aquesta aproximació, és fonamental desenvolupar la intel·ligència emocional i adquirir noves competències digitals.

Aquest taller s’ha realitzat com a part de les activitats prèvies al 2n Congreso de l’ANPH, que tindrà lloc en els pròxims dies. Més de 1.500 gerents, directors generals i directius d’hospitals i organitzacions de salut de tot el país hi participaran. Durant el congrés, UCF i UManresa oferiran una conferència magistral a la sala d’actes sobre la importància de formar en nous tipus de lideratge i desenvolupar noves competències professionals.

2023-07-06T11:54:19+02:00