Vés al contingut

Es posa en marxa la formació "Estabilització amb ventilació no invasiva per a la millora de l’atenció i la qualitat de vida del pacient pediàtric"

Cas d'èxit

Inicia la primera edició de l’acció formativa en modalitat híbrida Estabilització amb ventilació no invasiva del pacient pediàtric en hospitals comarcals. Una acció fruit de la col·laboració entre el Dr. Martí Pons i UCF.

Portada noticia Jordi ventilacio no invasia.png

Entre els dies 9 i 17 del passat mes de maig es va dur a terme la primera edició de l’acció formativa en modalitat híbrida “Estabilització amb ventilació no invasiva del pacient pediàtric en hospitals comarcals”.

Aquesta primera edició va ser fruit de la col·laboració entre el Dr. Martí Pons, Doctor en Medicina, investigador i líder del grup d’investigació del servei de cures intensives pediàtriques de l’Hospital Sant Joan de Déu i Unió Consorci Formació (UCF).

L’objectiu principal de l’acció consistia en capacitar als i les participants per a la implementació de totes les eines adequades per a l’estabilització respiratòria d’un pacient pediàtric en el context d’un hospital comarcal, sense excloure les de major complexitat com és la VNI.

La selecció adequada de material (ventilador, interfase), la programació adequada del respirador, la identificació precoç de factors de risc i la capacitat d’anàlisi i correcció de factors de fracàs com asincronia van ésser aspectes abordats durant l’acció formativa.

L’activitat central de l’acció duta a terme a les instal·lacions d’UCF, va aprofundir en la tècnica des d’una vessant 100% pràctica a partir de casos reals plantejats per l’equip docent, format pel Dr. Martí Pons i l’infermer pediàtric de la unitat de cures intensives de l’Hospital Sant Joan de Déu, Wooi Tan.

ventilacio no invasiva.png

Aquesta acció va ésser acompanyada del disseny d’una aula virtual dins del Campus propi d’UCF que va proporcionar recursos d’aprenentatge multimèdia per apropar als i les participants els principals conceptes relacionats amb la tècnica de la VNI i posteriorment, l’avaluació dels aprenentatges adquirits mitjançant un qüestionari de resposta múltiple.

La bona acollida i excel·lent valoració de l’acció formativa així com l’alineament d’UCF amb totes les iniciatives que suposin la millora de l’atenció a les persones en l’àmbit de la salut fan que ens comprometem a impulsar noves edicions que apropin aquesta tècnica a les professionals del conjunt del territori.

Si esteu interessades o interessats en fer una edició en el vostre centre per a un grup concret de professionals, no dubteu en contactar amb nosaltres.