- Inici
- Formació
- Cursos
- Competències digitals en salut
Competències digitals en salut
Característiques del curs
Adreçat a
Tots/es les professionals
Modalitats
En línia tutoritzat
Hores
20h
Competències
Transversal
Actualment no hi ha cap edició programada d'aquest curs.
Si vols rebre informació quan publiquem una nova edició, deixa’ns el teu contacte.
Presentació
Avui dia, les tecnologies de la informació i la comunicació ens ofereixen la possibilitat d’optimitzar la nostra activitat i ens obren noves finestres per a la comunicació. En suma, ens poden fer més eficients.
Adquirir competències digitals vol dir, en aquest context, fer un bon ús d’aquestes tecnologies. Considerem persones amb competències digitals aquelles capaces d’aprofitar les possibilitats que ens ofereixen les tecnologies de la informació i la comunicació per desenvolupar la seva activitat professional i personal.
Aquest curs s’adreça a la millora d’aquestes competències digitals. Des de com fer servir les eines d’internet per gestionar, cercar i filtrar la informació fins a saber com desar-la, recuperar-la després o compartir-la amb altres persones.
També prendrem consciència de la nostra identitat en xarxa i a la xarxa, tenint en compte elements tan importants com el de la privacitat. Veurem com les tecnologies poden ajudar-nos en els nostres processos creatius i com fer servir les dades que ens ofereixen aquestes noves eines per tal de prendre decisions. I, finalment, com afecta la transformació digital al món de l’organització i com gestionar aquest canvi.
Objectius d'aprenentatge
Objectius generals:
-
Adquirir i/o millorar les competències digitals bàsiques, especialment aquelles d’aplicació professional i amb atenció a les que són específiques dels àmbits de la salut i sociosanitari.
Objectius específics:
-
Conèixer els procediments de cerca, filtratge i anàlisi d’informació i dades, així com les eines més habituals per a aquests objectius.
-
Identificar les eines disponibles a la xarxa per comunicar-se i col·laborar amb altres persones.
-
Entendre les diferents possibilitats d’elaboració de contingut digital, des de la seva creació a la curació.
-
Aplicar principis de seguretat, civisme i ètica al mateix comportament a internet.
-
Comprendre la rellevància de la transformació digital a les organitzacions actuals i els diferents models de gestió del canvi aplicables a aquest fi.
Contingut
-
Autodiagnòstic inicial
-
Mòdul 1
-
Gestió de la informació
-
Maneig i anàlisi de dades
-
-
Mòdul 2
-
Comunicació
-
Col·laboració
-
Continguts digitals
-
-
Mòdul 3
-
Ètica i civisme
-
Protecció de dades
-
-
Mòdul 4
-
Capacitació digital, coneixement i recerca
-
Identitat digital
-
Transformació digital
-
-
Mòdul 5
-
ECAP i HES: exemples d’eines digitals de l’àmbit sanitari
-
-
Autodiagnòstic final
Metodologia
Per realitzar aquesta formació els i les participants disposen d’un espai virtual on trobaran tots els materials didàctics interactius necessaris, les activitats i els qüestionaris d’avaluació, així com un conjunt d’eines que faciliten la comunicació.
Els materials didàctics del curs estan pensats per facilitar l’experiència d’aprenentatge, amb activitats d’autoavaluació i de reflexió, així com eines i recursos audiovisuals desenvolupats a mida; uns aprenentatges que ajuden a fer transferible el coneixement. Cal destacar que cada participant podrà avaluar el seu nivell inicial de coneixements, en començar el curs i compararlo amb el seu nivell a la finalització d’aquest mitjançant la realització de sengles tests que trobarà indicats a l’aula.
Durant tot el procés d’aprenentatge, els i les participants estan acompanyats per:
- La tutoria, que atendrà les consultes que puguin sorgir respecte al curs.
- L’equip de coordinació acadèmica per resoldre qualsevol consulta o incidència de caràcter tècnic sobre el funcionament de l’aula.
Avaluació
L’element fonamental d’avaluació establert en aquest curs és el qüestionari final, exercici que permet avaluar individualment els coneixements adquirits sobre cadascun dels temes corresponents.
Les condicions necessàries per superar el curs són les següents:
- Visualitzar-ne tot el contingut.
- Obtenir una nota al qüestionari igual o superior a 7.
En finalitzar, els i les participants valoraran el curs mitjançant una enquesta de satisfacció que inclou la qualificació del professorat, del material, de la documentació i dels coneixements i les habilitats aconseguits.
Acreditació
Els participants del curs rebran un certificat d’aprofitament expedit per UCF, prèvia superació dels requisits d’avaluació.