Atenció infermera a l’infant 2021-12-01T12:41:26+02:00

Project Description

Atenció infermera a l’infant

atencio-infermera-infant

La prevenció i la promoció de la salut són reptes clau del nostre sistema sanitari per als propers temps. El rol de la infermera esdevé fonamental per a aconseguir una millor situació de salut general i una millor qualitat de vida de la ciutadania, especialment, si tenim en compte que les competències infermeres més rellevants a l’Atenció Primària van dirigides a la prevenció i promoció de la salut en el seu entorn.

A més, ens trobem en un context de canvi en el que l’aposta per l’eficiència i per la millora de la qualitat dels serveis de salut és clau. Per aconseguir-ho cal explorar noves maneres de fer, i, en aquesta línia, les infermeres tenen l’oportunitat de desenvolupar el rol en l’atenció del nen sa i dins de l’equip d’atenció a l’infant.

Per aquests motius, i a partir de l’experiència de l’equip d’infermeres del servei de pediatria de l’EAP Can Bou de CASAP, oferim aquest curs d’Atenció Infermera a l’infant, que té com a finalitat facilitar a les infermeres les eines i competències necessàries per fer un abordatge autònom dirigit a la població infantil, que inclou la promoció, la prevenció, les cures i la detecció precoç de possibles alteracions de salut.

Adquirir les habilitats i coneixements necessaris per a desenvolupar el Programa d’activitats preventives i de promoció de la salut en l’edat pediàtrica. Infància en salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, dins del centres d’Atenció Primària.

En concret es treballarà per a:

  • Identificar i saber actuar davant els motius de consulta
  • Donar a conèixer els criteris d’actuació
  • Incorporar metodologia de les visites grupals
  • Reconèixer signes i símptomes d’alerta

Infermeres de l’àmbit de l’atenció primària i residents d’infermeria familiar i comunitària.

El curs es desenvoluparà en 5 sessions presencials en les que es combinaran l’exposició teòrica amb el treball de casos pràctics i rol plays que facilitaran la comprensió i l’aprenentatge.

A més, i de forma opcional, EAP Can Bou possibilita pactar una estada formativa amb les infermeres referents de pediatria per fer una jornada de pràctiques.

El curs s’impartirà a les instal·lacions d’Unió Consorci Formació. Parc Sanitari Pere Virgili. Esteve Terradas, 30. Edifici Tramuntana, baixos. 08023 Barcelona.

Els continguts del curs s’han elaborat a partir de les intervencions que estan descrites en el Protocol d’activitats preventives i de promoció de la salut a l’edat pediàtrica, incorporant totes les activitats que es realitzen en les visites individuals i grupals.

El contingut de cada una de les sessions serà el següent:

Cada sessió té una durada de 4 hores, en horari de 09:00 a 13:00h la primera sessió i de 10:00 a 14:00h la resta, amb un total de 20 hores de formació.

Graduada en Infermeria. Màster en lideratge i gestió dels serveis d’infermeria. Màster en gestió d’equips i serveis sanitaris a l’atenció primària. Postgrau en lideratge de les organitzacions de salut i Diploma de gestió de la qualitat a l’atenció primària de salut. Ha treballat com a Directora de Cures de l’Institut Català de la Salut, com a Adjunta a la Direcció a l’ABS de St. Martí i com a infermera assistencial d’Atenció Primària i al servei d’urgències a l’Hospital “Prínceps d’Espanya”. Participant del programa HOPE (European Hospital and Healthcare Federation) a Finlàndia el 2015. Actualment treballa com a adjunta a la Direcció- Gerència de CASAP, és Presidenta de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) i directora i docent del programa formatiu “Fonaments conceptuals” de residents IFiC. Ponent i autora de varies publicacions i ponències relacionades amb l’especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària, amb la Gestió i el Lideratge, la Gestió Infermera de la Demanda i la Prescripció Infermera.

Graduada en Infermeria per la Universitat Autònoma de Barcelona des de l’any 2004. “Postgrau en cures d’infermeria a infants i adolescents hospitalitzats” a l’Escola Universitària d’infermeria de Sant Joan de Deu. “Postgrau en Emergències i catàstrofes” a l’Escola Universitària Vall d’Hebron. Té 17 anys d’experiència com Infermera (5 en l’àrea materno-infantil a l’Hospital Vall d’Hebron i 10 anys Infermera d’Atenció primària del servei de pediatria en el CASAP Can Bou). Docent en el curs de “Gestió de la demanda infermera” del Col·legi oficial d’infermeria de Barcelona. Docent i tutora a alumnes de grau en infermeria.

Graduada en Infermeria a la Universitat de Barcelona al 2004; Pendent d’aprovar l’examen per obtenir el títol d’Especialista en Infermeria Familiar i Comunitària; Màster d’Infermeria de Salut Pública i Comunitària al 2006; Màster en gestió d’equips i serveis sanitaris a l’atenció primària (GESSAP) al 2008; Participant del programa HOPE (European Hospital and Healthcare Federation) a Suècia al 2009; Títol d’Experta en el Programa de Vacunes de Catalunya al 2010; Investigadora en el projecte “Cultura de la Seguretat del pacient en Atenció Primària (PROTECS)” Becat pel sistema FISS (2006 – 2009). Títol formador de formadors al 2009. Col·laboradora en Estudi Beca FIS. Co-autora d’article a revista Enfermería Clínica sobre “El control del asma bronquial en niños atendidos en un centro de Atención Primaria” a l’any 2012. Tutora i coordinadora d’estudiants del Grau d’infermeria. Membre col·laborador del tribunal d’avaluació dels treballs de final de Grau d’Infermeria a la UIC. Coordinadora de l’elaboració de la guia d’Infermera de la Demanda Aguda de pediatria. Membre del grup “Violència de Gènere” de l’AIFICC. Docent en el curs impartit per l’AIFICC de “Gestió infermera de la demanda aguda a pediatria”. 17 anys d’experiència laboral com a infermera, 16 dels quals a l’àmbit de pediatria a atenció primària a CASAP Can Bou.

Graduada en Infermeria per la Universitat de Barcelona l’any 2006. “Especialista en Infermeria Pediàtrica i en Infermeria del Treball”. “Màster d’Infermeria en Cures en l’edat Infanto-Juvenil a l’Hospital Sant Joan de Déu”. Amb 15 anys d’experiència laboral en l’àmbit pediàtric: Hospital Sant Joan de Déu àrea materno-infantil i en centre d’atenció primària de Castelldefels, CASAP Can Bou (actualment). Docent i tutora a alumnes de grau en infermeria. Co-autora d’article a revista Enfermería Clínica sobre “El control del asma bronquial en niños atendidos en un centro de Atención Primaria” el 2012.

Graduada en Infermeria per la Universitat Autònoma de Barcelona des de l’any 2015. Ha cursat el Màster Oficial en Infermeria de Pràctica Clínica Avançada a la Universitat de Barcelona (2019). Té 3 anys d’experiència com a infermera d’atenció hospitalària a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i 5 anys d’experiència com a infermera d’atenció primària a CASAP Can Bou (desembre de 2015 – juliol 2021), principalment a l’atenció a l’infant. Docent d’alumnes del Grau en Infermeria. Membre del grup de treball “Infància en Salut” de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC). Actualment és resident de l’especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària a Badalona Serveis Assistencials (BSA).

El preu del curs és de 260 €.
Aquesta formació és 100% bonificable per la Fundació Tripartita.

Per a la teva informació:

L’equip d’Infermeria a pediatria de Can Bou (CASAP) té elaborat el manual: “Guia Atenció Infermera a l’infant”. Els participants del curs que vulguin adquirir aquest manual l’hauran de sol·licitar i abonar directament a CASAP. El manual té un cost de 60€.

A continuació trobaràs les properes edicions:

Si no hi apareix cap esdeveniment, resta a l’espera  i subscriu-te a la nostra Newsletter per estar informat/ada de properes edicions: http://eepurl.com/dnr7uz