/, Sense categoria/Celebrem el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient 2022

Celebrem el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient 2022

La seguretat dels pacients és reconeguda per l’Organització Mundial de la Salut com una prioritat de salut pública mundial.

Avui dia 17 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, amb l’objectiu de despertar una major conscienciació i participació de la societat, ampliar els coneixements a tot el món i fomentar la solidaritat i l’adopció de mesures per promoure la seguretat i reducció dels danys als pacients a nivell mundial.

D’acord amb els objectius del repte mundial de l’OMS per la seguretat del pacient, des d’UCF posem a disposició dels professionals de la salut tota una línia formativa dedicada a la Qualitat, l’excel·lència i la seguretat dels pacients. Aquesta línia té l’objectiu de brindar les eines, instruments i mètodes de treball necessaris per oferir la millor atenció al pacient possible així com assegurar una qualitat assistencial excel·lent, posant el focus en les necessitats i opinions dels pacients.

D’entre l’oferta formativa relacionada amb aquesta temàtica destaquen cursos com ara els relacionats amb les infeccions nosocomials o les infeccions quirúrgiques, a través del qual perseguim sensibilitzar sobre el risc i les conseqüències que suposen i dotar d’eines per prevenir-les i controlar-les; la prevenció i gestió de situacions de violència en la interacció amb els usuaris, a través del qual es facilitaran eines per la detecció de situacions de risc, l’adopció de mesures preventives necessàries i treballar sobre casos reals les eines específiques d’abordatge d’aquestes situacions; l’esterilització per a infermeria, per tal de conèixer els diferents processos de desinfecció i d’esterilització del material quirúrgic; o bé formacions a través de les quals s’aprofundeix en les indicacions per a la transfusió segura de la sang i dels components sanguinis, o cursos relacionats amb la prevenció de caigudes i lesions associades a pacients ingressats.

2022-10-11T18:36:09+02:00