Vés al contingut

Aprenem sobre segregació i gestió de residus amb l'Update de Serveis Generals

UCF

Dins del programa formatiu Update de Serveis Generals, el passat 30 de maig es va celebrar una sessió formativa sobre la correcta segregació i gestió dels residus hospitalaris a Catalunya. La jornada, adreçada a comandaments i professionals de l'àmbit de serveis generals en hospitals i centres sanitaris, es va dur a terme a les plantes de tractament de residus de PreZero de Martorelles i Mollet del Vallès. A més, també va celebrar-se una primera part teòrica a Sant Fost de Campsentelles. La jornada va ser conduïda per Sergi Cantos i Àngela Nemesio, experts en gestió de residus hospitalaris.

Sergi Cantos, un dels experts que va conduir la formació, va destacar la importància d’aquestes jornades per conscienciar sobre els beneficis mediambientals de la correcta segregació, així com els riscos sanitaris derivats de l’ús incorrecte dels contenidors, especialment en el cas dels residus perillosos. Cantos va subratllar que no tots els residus generats als hospitals es gestionen de la mateixa manera, requerint un coneixement específic per a cada tipus de residu i el seu tractament adequat.

gestio-residus-hospitalaris-ussg

Un dels objectius principals de la jornada va ser emfasitzar la importància d’una correcta segregació de residus, ja que fer-ho adequadament no només representa un millor preu econòmic, sinó que també contribueix a l'economia circular. Segons Cantos, segregar correctament els residus permet minimitzar la quantitat de residus destinats a l’abocador i promou alternatives de valorització. A més, va recordar que "el millor residu és aquell que no es genera".

La sessió va concloure amb una acreditació per als participants, certificant la seva formació en aquesta matèria crucial per a la salut pública i la sostenibilitat

 

2024-Update-Serveis-Generals.png

Update Serveis Generals

Formació continuada i especialitzada per a professionals de l’entorn de serveis generals de l’àmbit sanitari