Vés al contingut

Dia Mundial del cor: 9 tips per cuidar la teva salut cardiovascular

UCF
Dia mundial del cor

Aquesta setmana celebrem el Dia Mundial del Cor, una jornada dedicada a la consciència i la prevenció de les malalties cardiovasculars, que continuen sent una de les principals causes de mort arreu del món. 

Aquest any, des d’UCF proposem 9 tips crucials per cuidar la teva salut cardiovascular i promoure una vida més saludable.

  • Tingues una dieta equilibrada: Un dels passos més importants és comprometre's a consumir almenys cinc porcions de fruites i verdures al dia. Redueix la ingesta d'aliments processats, greixos saturats i sucres afegits per mantenir els teus nivells de colesterol i pressió arterial en rangs saludables.

  • Fes activitat física regularment: Estableix un objectiu de 30 minuts d'activitat física moderada, com caminar, cada dia durant un mes. Després, augmenta gradualment la durada i la intensitat de l'exercici. Aplicacions mòbils poden ajudar-te a fer un seguiment i compartir els teus assoliments.

  • En cas que fumis, deixa el tabac: Si ets fumador, uneix-te a un programa per deixar de fumar o busca suport per abandonar aquest hàbit. Deixar de fumar té un impacte immediat en la salut cardiovascular i la teva esperança de vida.

  • Redueix l’estrès: Dedica com a mínim 15 minuts al dia a pràctiques de relaxació com meditació o ioga. Reduir l'estrès ajuda a controlar la pressió arterial i millora la teva salut mental.

  • Programa una revisió mèdica anual: Compromet-te a programar una revisió mèdica completa almenys un cop a l'any per avaluar la teva salut cardiovascular i detectar factors de risc.

  • Escolta experts: Estigues disposat a escoltar i seguir els consells d'experts en salut cardiovascular. Els professionals de la salut poden proporcionar-te orientació personalitzada per al teu benestar.

  • Comparteix coneixement: Comparteix informació sobre la salut cardiovascular amb almenys tres persones de la teva vida. Ajudar-los a prendre consciència i a prendre mesures pot salvar vides.

  • Assegura una son saludable: Cuida el teu descans i assegura't de dormir les hores adequades cada dia. El son de qualitat és essencial per a la recuperació del cor i la resta del teu cos.

  • Controla la Pressió Arterial: Mesura la teva pressió arterial regularment  i treballa per mantenir-la en nivells saludables. Controlar la pressió arterial és clau per prevenir malalties cardiovasculars. 

Aquest Dia Mundial del Cor, recordem que petites accions poden tenir un impacte significatiu en la nostra salut cardiovascular. Fent canvis positius en la nostra dieta, activitat física i hàbits de vida, poden reduir el risc de malalties del cor per així gaudir d'una vida més saludable i plena.