Vés al contingut

Celebrem el Dia Mundial de la Salut Mental

UCF

Avui, dia 10 d'octubre, celebrem el Dia Mundial de la Salut Mental. Aquesta commemoració, promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental, té com a principal objectiu sensibilitzar la societat sobre els trastorns de salut mental, lluitar contra l'estigmatització, i impulsar iniciatives que millorin l'atenció a les persones afectades.

El lema d'aquest any és "Salut mental, salut mundial: un dret universal". En aquest sentit, cal comprendre que la salut mental no és només una preocupació individual, sinó un dret universal que té un impacte directe en la salut de tota la societat. 

Amb motiu d'aquesta jornada, hem tingut l'oportunitat de realitzar una entrevista a la Dra. Esther Lobo, Cap del Servei de Salut Mental i Addiccions a Badalona Serveis Assistencials.

La Dra. Lobo comparteix la definició de Sigmund Freud sobre la salut mental, que considera la combinació d'amor i treball com a fonamental. 

Treballar, segons aquesta perspectiva, significa dur a terme activitats que aportin significat, realització personal i motivació. D'altra banda, la capacitat d'estimar ens permet establir vincles afectius significatius amb les persones que ens envolten.

A continuació, us convidem a veure el vídeo de l'entrevista amb la Dra. Lobo, on s'aborden diversos temes rellevants:

  1. Quins són els desafiaments en el camp de la salut mental en el context actual.

  2. Com les empreses poden afavorir el benestar emocional dels seus empleats i crear un entorn laboral més productiu i saludable per a tothom.

  3. La qüestió del tabú que envolta la salut mental, especialment al lloc de treball, on moltes persones no se senten còmodes d'expressar les seves necessitats i preocupacions relacionades amb aquest tema.

  4. La necessitat de la formació contínua en professionals sanitaris en temes de salut mental per proporcionar una atenció de qualitat centrada en la persona, especialment en un context on el 25% de les consultes a Primària es relacionen amb temes de salut mental.

Compromesos amb la millora de la salut mental i el benestar de les persones, des d'UCF estem treballant en una oferta formativa vinculada a aquest àmbit que compartirem properament. Esperem contribuir, des de la formació contínua, al fet que aquest dret universal sigui una realitat per a tothom.