Vés al contingut

Salva vides, renta’t les mans. Accelerem l’acció entre tots!

UCF

Cada 5 de maig, celebrem el Dia Mundial de la Higiene de Mans impulsat per l’OMS, amb l’objectiu de conscienciar a la població de la importància de mantenir una adequada i correcta higiene de mans per tal de protegir la salut i prevenir la propagació de malalties infeccioses.

 Sabies que…?

  • La contaminació bacteriana dels dispositius mèdics és la causa principal de la majoria d’infeccions nosocomials.
  • Els pacients també poden adquirir bacteris multiresistents a través de l‘entorn inanimat o d’altres pacients per transmissió encreuada.
  • La transmissió de microorganismes als pacients des del seu entorn es produeix a través de les mans del personal sanitari.

En el marc de la campanya “Salva vides, renta’t les mans”, el lema d’aquest any “Accelerem l’acció entre tots” representa una crida per a fer que la higiene de les mans se situï com a mesura preventiva prioritària als centres sanitaris, mitjançant la implicació directa dels professionals sanitaris i pacients, el compromís decidit dels líders, gestors sanitaris, i el suport dels responsables de les polítiques sanitàries.

Per sumar-nos a la campanya del Dia Mundial de la Higiene de Mans, aquest any, hem impulsat des d’UCF un concurs en el qual han participat més de 450 professionals de totes les institucions sanitàries i sociosanitàries de Catalunya.

La finalitat d’aquest concurs és reforçar la importància de la higiene de mans en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària, a través d’una sèrie d’activitats i reptes puntuats realitzats a través de l’aplicació Snackson, una eina pensada per treballar micro-continguts a través del mòbil.