Vés al contingut

UCF participa en la trobada internacional d’educació continua de RECLA

UCF
Internacional

Els passats dies 6, 7 i 8 d’octubre, va tenir lloc a la ciutat de Porto una trobada internacional de la xarxa RECLA – Red de Educación Continua de Latinoamérica y Europa, que està configurada per més de 140 institucions universitàries.

UCF, conjuntament amb el Dr. Valentí Martínez, Director General d’UManresa – Uvic/UCC va participar en la impartició d’un taller sobre l’aplicació d’estratègies de Creativitat i Innovació en Educació Continua, a partir de les experiències pròpies a les organitzacions de Salut i Social a Catalunya.

L’storytelling va partir del Mapa de Cultura d’Aprenentatge d’UCF:

Plano oscar 14 plecs FIAD 2021.jpg

Durant la trobada internacional es va tenir oportunitat de tenir una trobada amb una de les organitzacions de referència com és l’Hospital de Sao Joao, del Serviço Nacionale de Saude de Portugal. Durant l’intercanvi d’experiències vàrem tenir oportunitat de conversar sobre els anàlisis de necessitats formatives a les organitzacions de salut.

Els plans de formació han de poder entrellaçar:

  • Necessitats estratègiques a planificar a mig – llarg termini i de manera vinculada als objectius globals de la organització, dels serveis o àrees concretes.

  • Necessitats tàctiques i operatives, a curt – mig termini, que de manera àgil ofereixi solucions als reptes i necessitats que trimestralment tinguin els equips.

  • Necessitats personals, a curt – mig termini, potenciant cada cop més l’aprenentatge autònom dels professionals.

En tot cas, una de les conclusions compartides era la necessitat d’afavorir processos de detecció de necessitats formatives més basades en Data. No tant vinculades a converses, percepcions o enquestes, sinó més vinculades a indicadors de procés, de resultat, de rendiment, de performance, dels propis equips i professionals.

Incorporar més tecnologia en la detecció, connectar-la amb informació dels sistemes de “negoci”, i vincular-ho a altres estratègies de desenvolupament de persones (e-assessments, …) són claus per encetar ja aquest 2022.