Vés al contingut

(Re)dibuixant nous escenaris. Navegant per la complexitat, comprenent i traçant les noves línies directives

Característiques del curs

Adreçat a

Comandaments
Modalitats
Presencial
Hores
8h

*La sessió tindrà lloc a les instal·lacions d'UCF el dimarts 9 d'abril de 2025 de 09.00 h a 16.30 h.

Preu

200 €

Formació relacionada

Actualment no hi ha cap edició programada d'aquest curs.

Si vols rebre informació quan publiquem una nova edició, deixa’ns el teu contacte.
Presentació
12. Redibuixant_Escenaris_Update_Directiu_2024.jpg

Assistim a un canvi d'era en el qual conflueixen transformacions tecnològiques, energètiques i mediambientals i demogràfiques i socials. Aquestes darreres amb un clar impacte en els models assistencials i d’atenció a la ciutadania. 

Els canvis estan afectant els models d'organització: La tecnologia i el seu impacte obre noves oportunitats per a resoldre qüestions com l'envelliment de la població i el desenvolupament de models més sostenibles, entre d’altres. També ens col·loca davant desafiaments com la formació continuada, la reforma de la sanitat, l'actualització de la regulació laboral i de les relacions socials en l’entorn de treball o el redisseny dels serveis assistencials. 

La pandèmia va accelerar la digitalització i va descobrir maneres diferents de fer i de viure que semblaven utopies inassolibles. Les transformacions en marxa no es limiten a la durada de la jornada laboral o el treball a distància, però el debat entorn d'aquestes qüestions ens obliga a una revisió accelerada de les premisses que eren vàlides fins ara.

Equip docent:

  • Dr. Manel del Castillo, director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona. És metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària, màster en Gestió de l’Empresa Pública per ESADE i president de la European Children’s Hospitals Organisation (ECHO).
  • Ana Sedano, directora gerent d’UCF. Màster Universitari en Gestió Sanitària UIC.

 

Objectius d'aprenentatge
  • Analitzar mitjançant informes, dades d'experts, i altres fonts d'informació, les tendències del sistema sanitari espanyol i europeu i les reformes necessàries a portar a terme en les àrees de la macro, la meso i la micro gestió.
  • Reflexionar sobre les noves tendències en gestió de persones.

 

Contingut
Hora Contingut
08.30 h a 09.00 h Cafè de Benvinguda i Networking.
09.00 h a 10.30 h Sistema sanitari espanyol: reformes disruptives en les àrees de cobertura, centres sanitaris i professionals.
10.30 h a 11.00 h Pausa.
11.00 h a 12.30 h Prioritats en l'àmbit de gestió de persones: eixos de sostenibilitat del sistema.
12.30 h a 13.30 h Treballar en el futur immediat voldrà dir tres coses: aportar resultats, adaptar-se i aprendre de forma permanent.
13.30 h a 14.30 h Dinar i networking.
14.30 h a 15.00 h Idees de futur: parlem-ne!
15:00 h a 16:30 h Què t’emportes: punts forts i punts de millora.

 

Acreditació