//Lideratge de la Infermera com a eina estratègica de les entitats de l’entorn de salut i social
Lideratge de la Infermera com a eina estratègica de les entitats de l’entorn de salut i social 2023-04-20T17:29:01+02:00

Project Description

Lideratge de la Infermera com a eina estratègica de les entitats de l’entorn de salut i social 

En el marc de la iniciativa Nursing Now plantegem impulsar un programa per al desenvolupament de les competències de gestió i lideratge de les Infermeres que tenen equips al seu càrrec o que lideren projectes. Aquesta acció formativa parteix de l’informe elaborat per la Comissió de Salut del Parlament britànic l’octubre de 2016 anomenat ‘Triple Impact’. En ell, descriu el triple impacte de la Infermeria en els sistemes de salut. L’evidència científica mostra que apostar per la Infermeria:

  • Es tradueix en un impacte directe en la salut de la població.
  • Promou l’equitat de gènere. (Professió amb més del 80 per cent de dones).
  • Té un impacte econòmic directe en la sostenibilitat dels sistemes de salut.

El programa de formació que s’acompanya, s’emmarca en aquests principis i pretén potenciar el Lideratge Infermera com a eina estratègica de les entitats de l’entorn de salut i social per fer front als nous reptes i a les noves necessitats.

Objectius:

  • Donar eines per empoderar les infermeres de cara a liderar els reptes de salut del segle XXI.
  • Fomentar l’excel·lència i posar al centre les cures infermeres com a instruments per a la millora de la salut de la població i la disminució de les desigualtats.
  • Fomentar el lideratge de les infermeres en els sistemes de salut i comptar amb la seva aportació en la promoció de la salut i en la prevenció de les malalties.
  • Aprofundir i consolidar el seu rol i expertesa en el desenvolupament de nous models de cures, com actors
    fonamentals.

Personal d’infermeria.

La formació en línia d’UCF té el participant com a eix central del procés formatiu. És a partir d’ell que es desenvolupa l’acció d’aprenentatge.

Per realitzar aquesta formació, el participant disposa d’un espai virtual on trobarà tots els materials didàctics, les activitats i un conjunt d’eines que faciliten la comunicació i l’intercanvi entre els participants i el tutor, així com els instruments formals d’avaluació.

El curs s’imparteix al campus virtual d’Unió Consorci Formació: http://formacio.ucf.cat

1. ROL, AUTOLIDERATGE I EXCEL·LÈNCIA EN L’ATENCIÓ A LES PERSONES ATESES
2. LIDERATGE AVANÇAT DELS NOUS MODELS DE CURES
3. LIDERATGE RELACIONAL: PERSONES ATESES, FAMILIES, EQUIPS I ENTORN
4. LIDERATGE EN LA PROMOCIÓ I LA PREVENCIÓ DE LA SALUT

 30h.

Aquestes places són 100% subvencionades pel Programa de formació no formal Sectorial (PS2022) del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

A continuació trobaràs les properes edicions:

Si no hi apareix cap esdeveniment, resta a l’espera per a properes edicions; o contacta amb formacio.subvencionada@ucf.cat, per a més informació.

Per a més informació: formacio.subvencionada@ucf.cat