//Curs sobre vacunació. Bàsic.
Curs sobre vacunació. Bàsic. 2023-01-24T11:20:06+02:00

Project Description

Curs sobre vacunació. Bàsic.

La immunització és una mesura preventiva que en els darrers anys ha experimentat un creixement i desenvolupament important amb l’aparició de noves vacunes (com ara la vacunació contra la Covid-19) i que ha generat un gran impacte en la salut de la població. Per aquest motiu, resulta imprescindible que el personal sanitari que participa en la implementació de la immunització (gestió, recomanació i administració) disposi dels coneixements bàsics necessaris per al desenvolupament de les activitats relacionades amb la vacunació.

L’objectiu principal d’aquesta formació és capacitar les persones assistents, en els coneixements bàsics sobre immunitzacions, que els permetin desenvolupar les seves activitats amb eficiència però també amb la millor base científica, segons recomanacions de vacunació vigents a Catalunya. Reduir el buit entre la persona que s’incorpora i la feina a dur a terme.

  • Comprendre el concepte de vacuna, resposta immunitària, tipus de vacunes disponibles i aspectes relacionats amb l’acte vacunal
  • Entendre i conèixer les contraindicacions absolutes i relatives de les vacunes, així com les reaccions adverses més habituals.
  • Conèixer el calendari vacunal i les pautes de vacunació estàndards i de rescat.
  • Conèixer les recomanacions de vacunació per a les situacions i malalties de
    risc més freqüents.

El curs va dirigit al personal sanitari que participa en la gestió, recomanació i administració de les vacunes: personal mèdic i infermeres.

Per fer aquesta formació el participant disposa d’un espai virtual on trobarà tots els materials didàctics interactius necessaris, les activitats i els qüestionaris d’avaluació, així com un conjunt d’eines que faciliten la comunicació.

Els materials didàctics del curs estan pensats per facilitar l’experiència d’aprenentatge, amb activitats d’autoavaluació i de reflexió, així com eines i recursos audiovisuals desenvolupats a mida, en els quals professionals experts traslladen i reforcen aprenentatges de valor; uns aprenentatges que ajuden a fer transferible el coneixement.

Durant tot el procés d’aprenentatge els participants estan acompanyats per:

  • La tutorització que atendrà les consultes que puguin sorgir respecte al curs.
  • L’equip de coordinació acadèmica per resoldre qualsevol consulta o incidència de caràcter tècnic sobre el funcionament de l’aula.

1. Introducció.
2. Tipus de vacunes, composició, classificació i intervals entre vacunes i altres productes.
3. Contraindicacions.
4. Reaccions adverses.
5. Acte vacunal.
6. Conservació.
7. Calendari de vacunacions a Catalunya.
8. Pautes de vacunació de rescat.
9. Vacunació en persones amb situacions i malalties de risc.

12 hores en línia.

A continuació trobaràs les properes edicions:

Si no hi apareix cap esdeveniment, resta a l’espera  i subscriu-te a la nostra Newsletter per estar informat/ada de properes edicions: http://eepurl.com/dnr7uz

Els participants del programa rebran un certificat acreditat pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries – Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud.

PER A MÉS INFORMACIÓ: formacio.subvencionada@ucf.cat