Lideratge en femení 2021-11-18T08:37:20+02:00

Project Description

Lideratge en femení (Impulsant i desenvolupant talent
femení a l’entorn de salut i social)

La presència de les dones al conjunt del sector salut i social és majoritari, es calcula aproximadament un 70% del conjunt de persones que hi treballen. Amb tot, i quan hem de posar la mirada en les funcions de responsables, comandaments i persones directives, aquests percentatges s’inverteixen.

Aquest fet va ser posat de relleu per l’Institut Català de la Salut que ja porta impartides dues edicions del Programa d’Expertesa Universitària en Lideratge en Femení dirigit a metgesses d’hospitals de la seva xarxa, i de les quals posteriormente algunes ja han promocionat i assolit nivells de responsabilitat directiva dins l’estructura ICS.

A partir del seu funcionament, i de manera conjunta, l’Institut Català de la Salut, La Unió, i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Gestió Sanitària i mitjançant Unió Consorci Formació, impulsen una 3a edició, en aquest cas en obert. Aquesta nova edició s’adreçarà a 25 dones i professionals del sistema de salut i social de Catalunya, que vulguin fer un pas endavant cap als àmbits del Lideratge i la gestió de serveis, persones i equips.

Al sector salut i social, estem immersos en un procés de canvi i de transformació, no tant sols per la digitalització, que també, sinó de model, de maneres de fer, d’organització del treball, de proposta de valor, de redisseny dels processos, amb el risc alhora que moltes de les coses bones que han funcionat aquest temps quedin en res i tornem enrere.

Amb aquests canvis de paradigma, l’objectiu d’aquest programa és impulsar i desenvolupar el talent femení en l’entorn de salut i social i oferir a les alumnes un pas endavant cap als àmbits del Lideratge i la gestió de serveis, persones i equips amb nous estils de lideratge, amb més participació, més capacitat d’inclusió, més col·laboració i consens, més facilitat per acompanyar els processos de canvi, amb empatia i sensibilitat cap a les diferències.

Professionals assistencials dones, amb potencial de creixement per a ocupar càrrecs de comandaments o responsables d’equip, o que faci poc que hagin assumit aquest càrrec (caps de serveis, caps d’unitat, supervisores, adjuntes, etc.)

Sessions online i sessions presencials. Les sessions presencials d’aquesta edició en obert es desenvoluparan a Barcelona a les instal·lacions d’UCF al Parc Sanitari Pere Virgili.

El programa articularà els continguts a través de tres pilars:

1.  SENTIR

  • Experiències que ens faran sentir.
  • Reptes que ens permetran créixer i desenvolupar-nos.
  • Accions que promouran la intel·ligència emocional i el treball en equip.

2. APROFUNDIR

  • Habilitat per consolidar les nostres fortaleses.
  • Eines per entendre, aprendre i emprendre.
  • Metodologies per potenciar relacions de confiança.

3. RE-PENSAR

  • Cultura que inspirarà innovació i canvi.
  • Procés per adaptar-nos a noves realitats i necessitats.
  •  Presa de decisions i orientació a l’excel·lència.

Mapa del viatge: 

El programa formatiu té una durada de 120 hores.

2.350 €

Les participants al programa obtindran un Títol d’Expert en Lideratge en Femení per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, prèvia superació dels requisits d’avaluació.

A continuació trobaràs les properes edicions:

Si no hi apareix cap esdeveniment, resta a l’espera per a properes edicions; o contacta amb gserrano@ucf.cat, per a més informació.

Per a més informació:

Gloria Serrano, d’Unió Consorci Formació – gserrano@ucf.cat – 932 594 388