/Actualitat
Actualitat 2021-02-03T13:23:33+02:00

Sostenibilitat en el tèxtil d’uniformitat. L’impacte ambiental dels uniformes sanitaris

Març 22nd, 2023|

La UE ja va definir l’estratègia sobre productes tèxtils sostenibles i circulars a partir de la Visió 2030. Aquests punts ja ens donen algunes indicacions de com hem d’anar canviant aquests hàbits.

Publicada la convocatòria CONFORCAT A MIDA – formació a mida 100% subvencionada

Març 15th, 2023|

Aquesta setmana ha sortit publicada la convocatòria CONFORCAT A MIDA (formació a mida 100% subvencionada per a empreses i institucions dels diferents sectors productius), que inclou com a sector estratègic el sector de la sanitat.

UCF, premiada al 23 Congreso Nacional de Hospitales y Gestión Sanitaria

Març 13th, 2023|

El Programa d'Expertesa Universitària en Lideratge en Femení, organitzat per l'ICS i amb la col·laboració d'UCF, guanya el premi al millor pòster de comunicació en el '23 Congreso Nacional de Hospitales y Gestión Sanitaria', en l'àrea "gestionar amb i per a les persones".

UCF participa en el 23 Congreso Nacional de Hospitales y Gestión Sanitaria

Març 9th, 2023|

Ahir dia 8 de març de 2023, es va inaugurar a Las Palmas de Gran Canaria el 23 Congreso Nacional de Hospitales y Gestión Sanitaria. Durant el congrés, UCF ha participat realitzant ponències i presentant uns pòsters que podràs descarregar

Presentació del Mòdul 2 – Postgrau per a directius i comandaments de l’EDP Salut Sant Joan de Reus – Baix Camp

Febrer 24th, 2023|

Aquesta setmana s’ha portat a terme una trobada amb els directius i comandaments de l’Hospital Sant Joan de Reus – Baix Camp que estan realitzant el Postgrau en Lideratge, Habilitats directives i Desenvolupament directiu en organitzacions de salut.

Encaixant reptes de futur a les organitzacions de salut i social – II Trobada de responsables i tècnics de formació i desenvolupament

Febrer 16th, 2023|

Celebrem la II Trobada de responsables i tècnics de formació i desenvolupament d’organitzacions de salut i social a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC). La jornada, organitzada per Unió Consorci Formació i l’Institut Català de la Salut,  va comptar amb més de 100 professionals de les àrees de formació, desenvolupament i recursos humans de diverses organitzacions del sistema sanitari de Catalunya.

La millora en l’atenció al pacient – Entrevista amb Imma Domínguez

Febrer 9th, 2023|

Conversem amb Imma Domínguez, pedagoga i experta en formació de professionals d'organitzacions de salut. Destaca la importància del desenvolupament d’habilitats transversals i de comunicació per a una millor atenció al pacient, sobretot en els col·lectius de primera línia, així com la utilització de metodologies d’aprenentatge com la simulació per a la formació dels nostres professionals.

Projecta’t 2023: el programa d’orientació professional 100% subvencionat

Febrer 2nd, 2023|

Des d’UCF iniciem el programa d’orientació professional Projecta’t 2023, 100% subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. A través d’aquest programa es duran a terme actuacions d'orientació  i de prospecció adreçades a persones treballadores al sector salut i social amb la finalitat de dissenyar el seu pla de millora professional, establir objectius professionals i formatius i elaborar un pla d’acció relacionat.

Avaluar la transferència d’aprenentatges des de l’experiència professional

Gener 31st, 2023|

S'ha portat a terme una sessió de seguiment de la implementació dels Projectes Directius Aplicats (PDA) de l’equip de direcció de la Fundació Catalònia que va realitzar el Postgrau en Lideratge, desenvolupament directiu i Gestió d’equips a les organitzacions durant el 2021 i 2022.

UCF i UManresa UVic-UCC formen consultors i facilitadors de l’Escola d’Empresarials d’UMondragon

Gener 30th, 2023|

UCF, UManresa UVic-UCC i la Universitat de Mondragon intercanvien coneixements en els àmbits pedagògics i metodològics entre consultors i facilitadors de l'Escola d'Empresarials a la seu de Bilbao AS Fabrik.

UCF desenvoluparà el model de criteris de qualitat de la formació per al Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya

Gener 19th, 2023|

El Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya ha atorgat una acció de suport a la formació a UCF per tal d'impulsar el desenvolupament dels criteris de qualitat referents a les metodologies d'impartició de la formació professional per a l’ocupació per a persones treballadores ocupades.

Ana Sedano, nova directora gerent d’Unió Consorci Formació

Gener 11th, 2023|

Unió Consorci Formació, iniciativa conjunta de La Unió i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, ha incorporat a la Sra. Ana Sedano com a nova directora gerent de l’organització, amb l’objectiu de liderar el creixement i el desenvolupament de l’organització en els propers anys.

800 alumnes han realitzat ja el curs de “Comunicació en situacions de prestació d’ajuda per morir en context eutanàsic”

Gener 3rd, 2023|

Des de la seva creació, s’han portat a terme diverses edicions del curs, en les quals han participat gairebé 800 professionals, que han manifestat una acollida del curs molt bona amb un grau de satisfacció de 3,8 sobre 4.

Experiència a l’hotel Arts – Segona jornada experiencial del programa d’Update Serveis Generals

Desembre 15th, 2022|

Ahir dia 14 de desembre de 2022, va tenir lloc a l’Hotel Arts de Barcelona la segona jornada experiencial del programa d’Update Serveis Generals, on es van desvelar les claus i funcionaments d’aquest hotel 5* de gran luxe.

UCF participa com a ponent al “XII Congreso Nacional de Innovación y Servicios Públicos”

Desembre 14th, 2022|

Durant els dies 13 i 14 de desembre de 2022 ha tingut lloc a la ciutat de Madrid el XII Congreso Nacional de Innovación y Servicios Públicos, que ha pivotat al voltant de la Transformació Digital a l’Administració Pública.

Cultura d’aprenentatge en els equips

Desembre 13th, 2022|

L'entorn de complexitat i de canvi que estem afrontant requereix que les persones amb funcions directives disposin de les habilitats i les competències necessàries per a comprendre la nova realitat, anticipar-se als nous escenaris i acompanyar els nostres equips a aprendre i adaptar-s'hi de manera àgil i ràpida.

Experiències i lliçons apreses en la transformació d’espais durant la pandèmia

Desembre 1st, 2022|

Aquest dimarts dia 29 de novembre de 2022, es va portar a terme la 1a jornada del programa Update Serveis Generals ‘Experiències i lliçons apreses en la transformació d'espais durant la pandèmia’.

Finalitza el programa de ‘mindfulness’ per l’Hospital de Granollers

Novembre 22nd, 2022|

El programa sobre mindfulness va concloure la setmana passada dia 16 de novembre de 2022, a l’Hospital de Granollers. El propòsit d’aquest és aconseguir una millor gestió emocional i comunicativa, la reducció de l’estrès, i un millor rendiment i satisfacció a la feina.

Finalitza la 2a edició del Programa formatiu per al Secretariat d’Alta Direcció de les organitzacions de Salut i Social

Novembre 16th, 2022|

Avui dia 16 de novembre finalitza la 2a edició del Programa formatiu per al Secretariat d’Alta Direcció de les organitzacions de Salut i Social que va iniciar a l’abril del 2022 i en la que han participat 25 professionals del sector.

Signatura d’un conveni estratègic de col·laboració entre Tec de Monterrey, UManresa UVic-UCC i Unió Consorci Formació

Novembre 16th, 2022|

El passat dia 28 d'octubre va tenir lloc a l'Hospital de Zambrano Hellion - TecSalud la signatura d'un conveni estratègic de col·laboració entre la Universitat de Tec de Monterrey, UManresa UVic-UCC i Unió Consorci Formació.

UCF participa en el Saló d’Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona per parlar de les oportunitats laborals de futur en Salut i Sociosanitari

Novembre 11th, 2022|

Any rere any, l’Ajuntament de Barcelona organitza el Saló d'Ocupació. Enguany no ha estat menys, i ahir dia 10 de novembre Unió Consorci Formació va participar-hi abordant el tema ‘Sector sanitari i sociosanitari: oportunitats amb futur’.

UCF i UManresa UVic-UCC participen conjuntament en el XXVII congrés Internacional de RECLA – Red de Educación Continua de Latinoamerica y Europa

Novembre 10th, 2022|

El Dr. Valentí Martínez, Director General del Campus UManresa de la UVic-UCC, i el Sr. Òscar Dalmau, Gerent d'UCF, van participar-hi el 25 i 28 d'octubre de 2022 a Nueva Leon, Mèxic, coorganitzat amb la Universitat Tec de Monterrey i la UNAL - Universidad Autónoma de Nueva León.

UCF participa en el ‘I Congreso de Igualdad y Recursos Humanos de Servicios Públicos de Salud’

Novembre 10th, 2022|

UCF participa en el congrés, que té lloc a la ciutat de Barcelona entre els dies 9 i 11 de novembre, organitzat per l’Institut Català de la Salut (ICS), en col·laboració amb La Unió i el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC).

Unió Consorci Formació actualitza la seva identitat visual corporativa

Novembre 3rd, 2022|

En un moment en què s’estan formulant noves preguntes sobre la transformació del sector i les organitzacions de salut i social, la nova identitat visual corporativa s’orienta a ser part de la resposta necessària per fer front a aquests nous reptes i canvis.

UCF presenta un curs en línia amb simulació per tal d’entrenar converses per al desenvolupament

Octubre 27th, 2022|

Unió Consorci Formació (UCF) juntament amb l’Institut Català de la Salut (ICS), han desenvolupat un curs en línia amb simulació per tal d’entrenar converses per al desenvolupament de responsables i directius.

Health Talent Hub ha connectat més de 100 professionals sanitaris de fora de Catalunya amb oportunitats laborals d’entitats associades

Octubre 11th, 2022|

Metges, infermeres/ers i psicòlogues/egs d’arreu d’Espanya ja han enviat el seu CV a través de la plataforma talent.ucf.cat

UCF participa en una jornada de l’Àrea d’Envelliment i Benestar (eib) del Consorci de Salut i Social de Calalunya (CSC) per parlar de l’acreditació de professionals en l’àmbit social

Setembre 30th, 2022|

La jornada 'L'acreditació de professionals en l'àmbit social' es va celebrar el passat 27 de setembre amb l'objectiu d'aprofundir en aquest procés, essencial per a la captació i fidelització de professionals.

Celebrem el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient 2022

Setembre 17th, 2022|

Avui dia 17 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, amb l'objectiu de despertar una major conscienciació i participació de la societat, ampliar els coneixements a tot el món i fomentar la solidaritat i l'adopció de mesures per promoure la seguretat i reducció dels danys als pacients a nivell mundial.  

Signatura d’un conveni estratègic de col·laboració entre Tec de Monterrey, UManresa UVic-UCC i Unió Consorci Formació

Juliol 29th, 2022|

Objectiu: Impulsar iniciatives i projectes de formació i desenvolupament professional cap a professionals, equips i organitzacions de salut a nivell Llatinoamericà.

Health Talent Hub: un nou projecte per sumar esforços en l’objectiu d’atraure professionals sanitaris a Catalunya

Juliol 14th, 2022|

La Unió, Associació d'Entitats Sanitàries i Socials de Catalunya, i el Consorci de Salut i Social de Catalunya impulsen un projecte conjunt per tal de mirar de sumar esforços en l'objectiu d'atraure talent i incorporar professionals de fora de Catalunya a les organitzacions associades.

Arribem a les 424 persones acompanyades en el seu procés d’Orientació Professional 100% subvencionat!

Juliol 7th, 2022|

424 persones participants és la xifra que actualment el Servei d’Orientació Professional d’UCF 100% subvencionat, ha assolit des del seu inici a octubre de 2021, el 68% de les quals han finalitzat ja el seu procés d’orientació.

Finalitzem els programes formatius finançats per NextGenerationEU amb un 8,9/10 de satisfacció!! 🙌

Juliol 7th, 2022|

El passat 27 de juny van finalitzar els programes formatius finançats per la Unió europea – NextGenerationEU amb un registre de 1.147 alumnes inscrits.

Aquest mes de juny fa 1 any de l’entrada en vigor de la nova llei de l’Eutanàsia

Juny 21st, 2022|

Durant aquests mesos. els professionals sanitaris han hagut de gestionar 137 sol·licituds, 85 realitzades en centres d’atenció primària, 45 en centres hospitalaris, i 7 en centres de salut mental, pal·liatius o d’atenció intermèdia.

UCF participa en el congrés internacional FIAD – Foro de Innovación en Aprendizaje y Desarrollo

Juny 9th, 2022|

Unió Consorci Formació ha participat en la segona edició del congrés FIAD (Foro de Innovación para el Aprendizaje y el Desarrollo) que s'està portant a terme els dies 7-8-9 de juny de manera online, i en la que han assistit més de 2.500 persones del món de l'aprenentatge a les organitzacions de més de 30 paísos.

Defensa de projectes dels itineraris d’Administratius i d’Infermeria de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell

Juny 7th, 2022|

El passat 2 de juny va tenir lloc a l'Hospital Sagrat Cor de Martorell de Germanes Hospitalàries la defensa dels projectes finals dels professionals que estaven realitzant els Itineraris d'Administratius i Infermeria.

Noves places subvencionades als cursos online per a la millora de la detecció, prevenció i abordatge de casos de violència masclista

Maig 31st, 2022|

Ja son més de 14.000 els professionals que s’han format en els diferents cursos i activitats que de forma conjunta entre Unió Consorci Formació i l'Institut Català de la Salut hem dissenyat, produït i impartit gracies al finançament amb càrrec als crèdits rebuts del Ministeri d’Igualtat.

92,7% de satisfacció en el programa d’orientació i acompanyament professional 100% subvencionat

Maig 24th, 2022|

Des de la posada en marxa del programa d'orientació i formació 100% subvencionat a l'octubre del 2021, l'equip d’orientació professional d’UCF ha acompanyant 320 persones en el seu procés d’orientació.

Creix al CatSalut: Metodologies àgils per a la gestió de projectes amb Scrum

Maig 19th, 2022|

Ahir, dia 18 de maig es va portar a terme la jornada inaugural del curs de Metodologies Àgils en la gestió de projectes SCRUM dirigit a professionals del CatSalut i a la qual van assistit més de 80 persones.

Presentació del Postgrau per a directius i comandaments de l’EDP Salut Sant Joan de Reus – Baix Camp

Maig 18th, 2022|

El passat 4 maig, a la sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Reus, va fer-se la sessió inaugural del programa de Postgrau en Lideratge, Habilitats directives i Desenvolupament directiu en organitzacions de salut.

Simulant maniobres de prevenció de violència en interacció amb els usuaris

Maig 6th, 2022|

Des d’UCF volem acompanyar als professionals de salut i social en la detecció i prevenció de situacions de risc en el lloc de treball, és per això, que estem immersos en la producció d’un nou curs online  anomenat Prevenció i gestió de situacions de violència en interacció amb els usuaris.

Imaginant el futur de l’alt secretariat amb LegoSeriosPlay

Abril 29th, 2022|

Ahir, dia 28 d'abril de 2022, va iniciar la 2a edició del Programa formatiu per al Secretariat d’Alta Direcció de les organitzacions de Salut i Social. La primera sessió "Imaginant el futur de l'alt secretariat amb LegoSeriosPlay" va consistir a visualitzar i construir, de manera col·laborativa, quines són les competències per a aconseguir l’excel·lència en l'alt secretariat.

Millora de les habilitats de conversa en situacions de prestació d’ajuda a morir en context eutanàsic

Abril 27th, 2022|

Des d’UCF volem donar continuïtat a la formació dels professionals en l’acompanyament del procés d’eutanàsia, és per això que estem immersos en la producció d’un nou curs online que hem anomenat Comunicació en situacions de prestació d’ajuda per morir en context eutanàsic.

Finalitza la 1a edició de l’Itinerari formatiu de TCAI’s de l’Hospital de Granollers

Abril 11th, 2022|

El passat divendres 8 d'abril va tenir lloc a l'Hospital de Granollers l'activitat de tancament de la 1a edició de l'Itinerari formatiu de TCAI's. Més de 30 professionals van realitzar, per grups o de forma individual, la defensa del projecte.

Una escapada a InOut, un hostel que ocupa a persones amb capacitats diverses

Abril 8th, 2022|

El passat 18 de febrer de 2022, l'equip d'UCF es va reunir al hostel InOut per realitzar una sèrie de reunions i activitats de teambuilding. In Out, és un clar exemple d'inclusió social, ja que el 95% del personal són persones amb discapacitat intel·lectual.

Presentació de les conclusions de l’Estudi Sanitari i Sociosanitari Català en clau FP

Abril 8th, 2022|

El proper dia 5 de maig de 2022 a les 13h i de manera online, s'organitzarà des d'UCF conjuntament amb la Fundació Barcelona FP una conversa amb els experts que han elaborat l'Estudi Sanitari i Sociosanitari Català en clau FP i que s'ha presentat en el dia d'avui al CaixaForum de Barcelona.

Més de 200 responsables i persones amb funció directiva del sector salut i social assisteixen a la 10a Jornada de l’Update Directiu 2022

Abril 6th, 2022|

Ahir, dia 5 d'abril de 2022 es va celebrar a l'Edifici de Telefònica la 10a edició de l'Update Directiu 2022, una jornada on van assistir més de 200 professionals del sector salut i social amb funció directiva i de responsabilitat per reflexionar sobre els nous escenaris als quals ens afrontem i com, des dels nous lideratges, podem facilitar els processos de canvi en les organitzacions.

Arribem als més de 8.000 inscrits en la convocatòria del Programa de Formació REACT UE

Març 23rd, 2022|

El 21 de febrer de 2022, es va publicar la nova convocatòria del Programa de Formació REACT UE 100% subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19.

El Govern premia el mèrit professional d’UCF en la categoria de responsabilitat social corporativa

Març 22nd, 2022|

Avui, dia 22 de març del 2022 ha tingut lloc la cerimònia de lliurament de la Placa al treball President Macià (2020) que Unió Consorci Formació ha sigut atorgada en la categoria de responsabilitat social corporativa pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

Metamorfosi de l’aprenentatge a les organitzacions

Març 17th, 2022|

La metamorfosi és molt més que un procés de transformació, és un viatge cap a una cultura d'aprenentatge nova. Un viatge on responsables de formació i desenvolupament tenen la responsabilitat de contribuir des del talent i el coneixement de l’organització al reskilling i upskilling d'altres persones i de la societat en general.

UCF desenvolupa conjuntament amb ENALTIS una simulació online gamificada en Lean

Febrer 23rd, 2022|

UCF i ENALTIS han dissenyat i desenvolupat conjuntament un entorn de simulació gamificat, que permet la posada en pràctica de decisions vinculades a redisseny i innovació en processos assistencials.

Coneix el nostre espai personal i personalitzat d’Orientació Professional

Febrer 16th, 2022|

UCF inicia a l’octubre de 2021 un projecte d’orientació professional 100% subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya., servei on fins ara 170 persones han pogut disposar d’un acompanyament personalitzat d'orientació professional.

Oberta la primera convocatòria d’inversió del grup de Business Angels de Manresa – Bages, en la que colabora UCF

Febrer 14th, 2022|

En el marc del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial Big data, Anàlisi, Gestió i Estratègia en Salut i Social (aprovat l'any 2021) i en el que col·labora Unió Consorci Formació, s'ha desplegat una convocatòria per atraure projectes d'start-ups, preferentment vinculades als sector salut i social.

Desenvolupant els equips des de l’experiència viscuda

Febrer 2nd, 2022|

 El compromís i la implicació vers un mateix objectiu, l’escolta activa, la confiança,el suport entre els diferents equips i la percepció de la diversitat com una oportunitat de creixement van contribuir a l’assoliment de l’objectiu final per part de tots els equips, assolir el cim.

Posada en marxa d’una pàgina web amb les ofertes de feina en el sector salut i social

Gener 25th, 2022|

La Unió Catalana d'Hospitals i el Consorci de Salut i Social de Cataluña posen en marxa una pàgina web específica amb les ofertes de feina de les organitzacions dels sectos de salut i social a Catalunya.

Més de 200 participants a la Jornada sobre Lideratge en femení al sector Sanitari i Social

Gener 20th, 2022|

Aquest dimarts dia 18 de gener de 2022 es va dur a terme la Jornada sobre Lideratge en femení al sector sanitari i social on van assistir aproximadament 200 persones.

UCF participa com a docent al 8e Congrés Internacional d’Innovació Educativa, organitzat pel Tec de Monterrey

Desembre 16th, 2021|

En el marc del 8e Congrés Internacional d'Innovació Educativa, organitzat pel Tec de Monterrey, el Dr. Jorge Blando, Director d'Educació Continua ha convidat a Unió Consorci Formació a participar com el quadre de conferenciants i ponents.

Èxit en el programa Prevenció de les infeccions quirúrgiques a Catalunya: PREVINQ-CAT

Novembre 29th, 2021|

Durant el 2021 s’han realitzat un total de 5 edicions del programa “Prevenció de les infeccions quirúrgiques a Catalunya: PREVINQ-CAT” des de l’ICS i 5 edicions des d’UCF tant en obert com corporatives.

Noves edicions pel 2022 del curs de sensibilització i conceptes bàsics sobre l’aplicació de la Llei que regula l’Eutanàsia

Novembre 29th, 2021|

Degut al èxit del curs, obrim 4 noves edicions per 2022 amb l’objectiu de donar a conèixer els aspectes generals de la Llei Orgànica de Regulació de l’Eutanàsia tant des del punt de vista normatiu, com de model de pràctica assistencial i procediment d’aplicació.

Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Masclista

Novembre 25th, 2021|

Avui dia 25 de novembre celebrem el dia internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, una data que ens referma el compromís de seguir lluitant per denunciar la violència de gènere, la violació i l'assetjament sexual en tots els àmbits.

Procés d’Acreditació de competències professionals

Novembre 22nd, 2021|

El procés d’acreditació de les competències professionals és una iniciativa adreçada a avaluar, reconèixer i acreditar oficialment les competències professionals de les persones, adquirides per l'experiència professional i la formació no formal al llarg de tota la seva vida.

Potenciem el desenvolupament present de l’equip directiu de la Fundació Catalònia per a la creació d’un futur ple d’oportunitats

Novembre 18th, 2021|

El programa incorpora eines i metodologies innovadores com management colors que faciliten la reflexió vers l’acció directiva, el treball en equip, la col·laboració i l’intercanvi de coneixements entre els membres de Catalònia Fundació Creactiva

L’Hospital Sagrat Cor de Martorell incorpora la metodologia de la simulació en els itineraris formatius de DUE’s i administratius.

Novembre 18th, 2021|

Dins l’itinerari formatiu que l’Hospital Sagrat Cor de Martorell està portant a terme, s’incorpora una activitat de simulació per treballar la millora de l’atenció de pacients i els seus familiars per part del col·lectiu assistencial.

Badalona Serveis Assistencials (BSA) finalitza la primera edició del programa de postgrau a mida per administratius

Novembre 18th, 2021|

Ahir dia 17 de novembre de 2021,  17 administratives de BSA (Badalona Serveis Assistencials) van realitzar la defensa dels projectes d’aplicació que han treballat durant l’itinerari formatiu aquests últims 3 anys.

Èxit en el Webinar de presentació del programa Prevenció de les infeccions quirúrgiques a Catalunya: PREVINQ-CAT

Novembre 4th, 2021|

Webinar sobre la presentació del curs online “Prevenció de les infeccions quirúrgiques a Catalunya: PREVINQ-CAT” amb més de 140 professionals participants.

Impulsem, conjuntament amb l’ICS, una peça teatral interactiva basada en casos reals de violència masclista pensada per educar i sensibilitzar professionals sanitaris

Novembre 3rd, 2021|

Activitat teatralitzada creada dins el projecte formatiu en detecció i abordatge de la violència masclista finançat amb fons del Pacto del Estado contra la Violencia de Género.

UCF organitza la jornada #enredadosensalut amb els responsables de formació interna d’entitats sanitàries

Novembre 2nd, 2021|

UCF reuneix els responsables de formació de diverses entitats i centres sanitaris per compartir experiències d’aprenentatge col·laboratiu social i aspectes de gestió interna de la formació de cadascuna de les entitats.

UCF imparteix un Seminari sobre: Potenciant l’aprenentatge des de l’Experiència a l’EAPC

Octubre 28th, 2021|

En el marc del Postgrau en Direcció i Gestió Públiques de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, UCF ha impartit un seminari orientat a potenciar l'aprenentatge dels equips professionals des del dia a dia. Les idees clau del seminari han estat: L'aprenentatge com a factor estratègic per a respondre de [...]

Des de l’àrea Metropolitana Sud de l’ICS s’inicia un projecte estratègic, de la mà d’UCF, anomenat TRANSFORMA’T, amb l’objectiu de millorar les competències de les seves tutores i tutors de residents.

Octubre 28th, 2021|

Més de 70 tutors i tutores va finalitzar la setmana passada la primera edició del programa formatiu de tutores i tutors de residents de l’àrea Metropolitana Sud de l’ICS. Per una banda es va realitzar la formació dels tutores/s novells, professionals que o bé s’estan iniciant en aquest nou [...]

UCF participa com a ponent en el IV Simposio Iberoamericano en Simulación de Negocios e Innovación Educativa

Octubre 22nd, 2021|

Durant els dies 20-21-22 d’octubre de 2021, ha tingut lloc el IV Simposio Iberoamericano en Simulación de Negocios e Innovación Educativa, organitzat entre d’altres institucions per la UOC. En el mateix, des d’UCF hem tingut la oportunitat de compartir les experiències de treball en l’àmbit de la simulació aplicada [...]

UCF participa en la trobada internacional d’educació continua de RECLA

Octubre 18th, 2021|

Els passats dies 6, 7 i 8 d’octubre, va tenir lloc a la ciutat de Porto una trobada internacional de la xarxa RECLA – Red de Educación Continua de Latinoamérica y Europa, que està configurada per més de 140 institucions universitàries. UCF, conjuntament amb el Dr. Valentí Martínez, Director [...]

Webinar de presentació del programa Prevenció de les infeccions quirúrgiques a Catalunya: PREVINQ-CAT

Octubre 13th, 2021|

VideoConversa oberta sobre Prevenció de les infeccions quirúrgiques a Catalunya: PREVINQ-CAT La infecció de localització quirúrgica (ILQ) és actualment la infecció relacionada amb l’assistència sanitària més prevalent i té un impacte molt important tant en els pacients com en el sistema sanitari. El programa de prevenció de les [...]

Posem en marxa el curs “Nova Cultura d’Aprenentatge a les Organitzacions” a l’EAPC

Octubre 3rd, 2021|

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya va posar en marxa el dia 30/09 el programa de formació "Nova Cultura d'Aprenentatge a les Organitzacions" desenvolupat per UCF. La sessió inaugural va comptar amb la participació del Sr. Ismael Peña-López, nou Director de l'EAPC, que va reforçar la necessitat d'impulsar ecosistemes [...]

Unió Consorci Formació ha estat certificada pel seu sistema de qualitat per OCA CERT

Octubre 3rd, 2021|

Unió Consorci Formació ha estat certificada per OCA CERT: El seu sistema de qualitat d'acord a la UNE-EN ISO 9001:2015 La qualitat de la formació virtual desenvolupada d'acord a la norma UNE-66181:2012 Aquesta certificació reconeix el compromís i el treball realitzat per a la millora continua de l'activitat [...]

Jornada sobre “El sector sanitari, sociosanitari en clau FP. actius, reptes i el paper de la innovació”

Setembre 22nd, 2021|

Aquest matí s'ha realitzat al CaixaForum de Barcelona, la Jornada "El sector sanitari, sociosanitari en clau FP. actius, reptes i el paper de la innovació" organitzada per la Fundació BCN Formació Professional, Dualiza, i en la que des d'Unió Consorci Formació hem participat amb la col·laboració de: Sra. [...]

Iniciem el programa mixt d’orientació i formació professional

Setembre 22nd, 2021|

UCF inicia un programa mixt d'orientació i formació professional per a l'ocupació de persones treballadores afectades per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) com a conseqüència de la crisi derivada de la COVID-19. Es tracta d'un programa que promou i subvenciona 100% el Consorci per a la [...]

Programa de Lideratge en Femení a l’ICS

Setembre 22nd, 2021|

Dimecres 15 de setembre va presentar-se a la sala d’actes de la Vall d’Hebron la 2a. edició del Programa de Lideratge en Femení dissenyat per UCF. Aquest programa està dirigit a metgesses de l’Institut Català de la Salut amb l’objectiu d’empoderar i desenvolupar talent femení a l’ICS, pensant [...]

UCF participa en l’organització de la Jornada: El sector sanitari i sociosanitari en clau FP.

Setembre 2nd, 2021|

El proper dia 22 de setembre es realitzarà al Caixa Fòrum Barcelona, la jornada El sector sanitari i sociosanitari en clau de FP: actius, reptes i el paper de la innovació. Ha estat organitzada des de la Fundació BCN Formació Professional, la Fundació Dualiza, i amb [...]

Noves edicions del curs de sensibilització i conceptes bàsics sobre l’aplicació de la Llei que regula l’Eutanàsia

Setembre 1st, 2021|

Són ja més de 2.500 professionals els que des del mes de juny s’han inscrit en el curs. L’edició 2, amb inici a finals de setembre ja està plena, és per això que obrim la inscripció de dues noves edicions, cadascuna amb 1.000 places. Els professionals, considerats pel Departament [...]

Programes de formació per tutors de residents i formadors interns

Juliol 28th, 2021|

Presentem aquests programes per acompanyar als docents interns (tutors, mentors, formadors interns ja siguin habituals o ocasionals), a incorporar noves estratègies i metodologies formatives (aprenentatge interactiu, col·laboratiu, actiu, situat, constructiu, significatiu,...) i a integrar noves eines digitals. A continuació podeu consultar els cursos que composen aquest paquet i [...]

En marxa la 1a. edició del Curs de sensibilització i conceptes bàsics sobre l’aplicació de la Llei que regula l’Eutanàsia

Juliol 14th, 2021|

Amb l'entrada en vigor de la llei de la Eutanàsia molts professionals s’han interessat per realitzar aquesta primera formació bàsica sobre l’aplicació de la Llei que regula l’Eutanàsia. En aquesta primera edició s’han inscrit gairebé 500 professionals, considerats pel Departament de salut com a perfils preferents, metges/esses, infermers/es, treballadors/es [...]

Vídeo resum de la Jornada de responsables de Formació i Desenvolupament, i referents d’igualtat i violència masclista.

Juliol 8th, 2021|

El passat dia 22 de juny va tenir lloc una trobada de referents d'igualtat i de violència masclista, així com també de responsables de formació i desenvolupament d'organitzacions de salut del conjunt del SISCAT, Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya. A la jornada, en la que van participar [...]

Vídeo sobre Cultura d’Aprenentatge a les Organitzacions

Juliol 8th, 2021|

El passat dia 22 de juny va tenir lloc una trobada de responsables de formació i desenvolupament d'organitzacions de salut del conjunt del SISCAT, Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya, en la que van participar més de  8o professionals. Durant la jornada, en la que es van presentar [...]

Cerquem tècnics d’orientació laboral (Ref. 012021UCF)

Juliol 7th, 2021|

Unió Consorci Formació desenvoluparà durant el proper any acadèmic 2021-2022 un programa mixt d'orientació i formació professional per a l'ocupació 100% subvencionat per la Generalitat de Catalunya. El programa s'adreça a persones treballadores afectades per expedients de regulació o que hagin estat en situació d'atur com a conseqüència de [...]

Trobada de Responsables d’Igualtat i de Violència Masclista d’Organitzacions de Salut i Social de Catalunya.

Juliol 1st, 2021|

El passat dia 22 de juny va tenir lloc una trobada de responsables d'igualtat i de violència Masclista d'organitzacions de salut del conjunt del SISCAT Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya. Així, més de 80 professionals varen poder viure i sentir en primer persona a través d'una experiència [...]

Trobada de Responsables de Formació i Desenvolupament d’Organitzacions de Salut i Social de Catalunya.

Juliol 1st, 2021|

El passat dia 22 de juny va tenir lloc una trobada de responsables de formació i desenvolupament d'organitzacions de salut del conjunt del SISCAT Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya. Així, més de 80 professionals varen poder viure i sentir en primer persona a través d'una experiència de [...]

Lliurats els Títols del programa FADI: Formació, Aprenentatge, Desenvolupament i Innovació a les Organitzacions de Salut i Social

Juliol 1st, 2021|

Durant l'any acadèmic 2020-2021 s'ha impulsat des d'UCF un programa de formació sobre Formació, Aprenentatge, Desenvolupament i Innovació a les Organitzacions de Salut i Social. El programa, acreditat com a títol d'Expert Universitari per UManresa UVic-UCC, ha acompanyat a 70 responsables de formació i desenvolupament de l'Institut Català de la [...]

PREMIS UCF a la formació contínua en salut i social

Juliol 1st, 2021|

Lliurats els premis d'Excel·lència en Formació i Desenvolupament a les Organitzacions de Salut i Social 2020 Més de 20 projectes i organitzacions varen presentar el passat mes de gener de 2020 la seva candidatura a la 1a convocatòria dels Premis UCF a la formació continua en salut i [...]

Formació per als professionals de la salut sobre el desplegament de la Llei de l’Eutanàsia.

Juny 30th, 2021|

El Departament de Salut, per donar compliment a la disposició addicional 7ª de la Llei ofereix un Curs de sensibilització i conceptes bàsics sobre l’aplicació de la Llei Orgànica 3/2021, de 24 de març, de Regulació de l’Eutanàsia, adreçat a Professionals de la Salut del sector públic, públic concertat [...]

Desplegament de la Llei de l’Eutanàsia i la seva formació.

Juny 17th, 2021|

El Departament de Salut inicia el desplegament de la Llei de l'Eutanàsia, i la formació dels professionals amb la col·laboració de l'ICS i UCF. Ahir 16/6/2021 el Departament de Salut va realitzar una Webinar per a explicar el desplegament de la Llei de l’Eutanàsia. Podeu trobar l’accés a la [...]

Col·laborant amb l’EAPC en el Curs de Nova Cultura d’Aprenentatge

Juny 16th, 2021|

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya confia en UCF per a l'impuls d'un curs sobre Nova Cultura d'Aprenentatge a les Organitzacions. Les àrees de formació i desenvolupament de les organitzacions estan canviant el seu rol, reorientant la gestió de la formació cap a un enfocament centrat en la gestió de [...]

El Viatge de créixer fent créixer continua

Juny 3rd, 2021|

Programa Rol, Lideratge i Desenvolupament directiu Entre el 25 i el 27 de maig, els prop de cinquanta comandaments i responsables assistencials participants en el Viatge de créixer fent créixer de la Fundació Hospital i Residència Sant Joan de Déu de Martorell, han assolit la primera etapa en la [...]

Professionalitzant la figura dels tutors de residents

Juny 1st, 2021|

  La setmana passada van finalitzar les primeres edicions dels programes de capacitació de tutors de residents, dirigides exclusivament a professionals d’hospitals de l’ICS. Dos grups un de tutors novells i un de tutors experts van realitzar un programa de 24 hores de durada on van poder conèixer diferents [...]

Primera promoció de l’Itinerari formatiu de DUE’s de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell

Maig 26th, 2021|

La setmana passada va finalitzar la 1a. edició de l’itinerari formatiu d’Infermeria de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell. Després de realitzar més de 250 hores de formació durant gairebé 3 anys, i de treballar en paral·lel un projecte que han defensat davant d’un tribunal format per la direcció [...]

Onboarding al Viatge de créixer fent créixer

Maig 20th, 2021|

El passat dimarts 18 de maig prop de mig centenar de comandaments i responsables assistencials de la Fundació Hospital  i Residència Sant Joan de Déu de Martorell van embarcar en el Programa Rol, Lideratge i Desenvolupament directiu, una experiència d’aprenentatge dissenyada ad hoc per Unió Consorci Formació [...]

Nous cursos a l’oferta formativa online

Abril 30th, 2021|

UCF amplia la seva oferta formativa online de maig-juliol 2021 amb 4 nous cursos:. Gestió Administrativa Sanitària: 06/05/2021 al 17/06/2021: El PIAI com a eix de l'atenció centrada en la persona: 12/05/2021 al 09/06/2021: Infeccions nosocomials: 19/05/2021 al 30/06/2021: Gestió Administrativa i Facturació de clients públics i [...]

Curs sobre el protocol d’actuació davant de maltractament a la infància i a l’adolescència.

Abril 28th, 2021|

Èxit de participació en la seva 1a edició. El maltractament a infants i adolescents constitueix un greu problema social i de salut que en moltes ocasions no es visibilitza o no es denuncia pel fet d’ocórrer en l’àmbit familiar. Aquesta manca d’informació provoca que les xarxes de professionals [...]

Webinar de presentació del programa i de la simulació online

Abril 27th, 2021|

Innovació de Processos Assistencials amb orientació a resultats Innovació en Processos Assistencials amb orientació a resultats és un programa online tutoritzat merament pràctic, orientat a entendre, mapar i treballar els processos assistencials i a mesurar l’impacte de la millora mitjançant la plataforma de simulació i, sobretot, orientat a [...]

Healthskilling

Abril 12th, 2021|

Upskilling, reskilling... Healthskilling. La salut organitzacional s'està reivindicant com l'altra cara de la moneda de la salut financera, imprescindible per a poder rodar. Potser és aquesta una de les més importants revelacions que ens està fent la pandèmia actual, que més enllà d'interpretacions esotèriques, que n'hi ha, sí [...]

Vídeos de presentació dels cursos de l’Update Directiu

Març 17th, 2021|

Ja pots consultar els vídeos de presentació dels cursos de l’Update Directiu 2021 Aquests vídeos s'emmarcen justament en el programa Update Directiu 2021, on proposem 10 microtrajectòries formatives pensades per a ser útils a comandaments, responsables i persones amb funció directiva, amb aquesta mirada: créixer fent créixer. [...]

Presentació del vídeo 360 “Obre els ulls a la violència masclista”

Març 9th, 2021|

El passat dimarts 9 de març de 2021 s’ha presentat als mitjans de comunicació el vídeo immersiu en realitat virtual “Obre els ulls a la violència masclista” que representa un cas clínic que pretén fer viure i sentir , a tots els professionals de la salut de Catalunya (tant [...]

Actualització del Projecte formatiu sobre violència masclista en l’àmbit de la salut.

Març 3rd, 2021|

Us presentem el nou mapa interactiu que recull totes les accions dissenyades fins el moment per al projecte formatiu per a la millora de la detecció, prevenció i abordatge de casos de violència masclista en l’àmbit de la salut. Accediu al microsite i fent clic sobre cada títol [...]

UCF col·labora en el “TheAllianceLAB” d’UMondragon

Març 1st, 2021|

Arrel del llibre "Alianzas Inteligentes para la transformación competitiva de las organizaciones" coordinat per diferents professors i experts de la Universitat de Mondragon, s'ha posat en marxa una iniciativa per impulsar un laboratori per a compartir experiències, entrenar habilitats i afavorir el desplegament d'aliances, com una eina estratègica [...]

UCF col·labora amb el “Vodafone Innovation Ecosystem”

Febrer 18th, 2021|

Vodafone Innovation Ecosystem és una àrea d'innovació oberta de Vodafone que potencia el desenvolupament de trobades per avaluar l'impacte de la transformació digital en diferents sectors i àmbits de la societat. Recentment s'ha realitzat el II Workshop d'Universitats i institucions educatives superiors per tal d'identificar les tecnologies que [...]

Col·laborant amb el CEFJE en el programa “Virant des de la presencialitat a la formació online”

Febrer 16th, 2021|

El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada ha participat recentment en el programa d’actualització formativa "Virant des de la presencialitat a la formació online" d'UCF. Degut a l'èxit d'acollida de l'activitat per part del personal formador del CEJFE, s'ha previst organitzar-ne tres més per tal d'arribar al llarg del [...]

5 recomanacions per augmentar el valor de la pràctica clínica

Febrer 16th, 2021|

El Dr. Jordi Varela és el responsable del programa de Gestió Clínica en el qual han participat prop de 1.000 professionals del sector a Catalunya, i que tindrà una propera edició del 13 d'abril al 28 de setembre de 2021. Recentment ha publicat aquest article que compartim en relació [...]