Vés al contingut

La jornada de lideratge “El relleu generacional al sector de la salut: on són les dones?” reuneix més d’un centenar de professionals del sector

Lideratge i gestió
Igualtat
UCF

Prop de 150 gerents i directius del sector de la salut es van reunir l’11 de juliol a l’auditori de la Seu Central de Barcelona Activa amb motiu de la jornada de lideratgeEl relleu generacional al sector de la salut: on són les dones?”, organitzada per UCF.

Durant aquesta jornada, vam tenir l’oportunitat de comptar amb la participació de destacades professionals del sector de la salut, amb les quals vam poder compartir idees, experiències i perspectives sobre aquesta qüestió. A més, es van explorar les oportunitats i els reptes que se’n deriven d’aquest canvi transformacional que marcarà la diferència en les organitzacions.

La jornada va iniciar amb la benvinguda i presentació de la Sra. Roser Fernández, Directora General de La Unió Catalana d’Hospitals, la qual va manifestar que “els canvis transformacionals requereixen nous lideratges amb nous valors associats com l’esforç, la humilitat i la fortalesa, el treball en equip i en xarxa, la gestió de diversitat i oportunitats, l’escolta activa, l’intel·ligència emocional i l’empatia”.

Seguidament es va portar a terme una xerrada motivacional a càrrec de la Sra. Esther Casademont, Fundadora i Directiva de la Consultoria de Selecció i Recursos Humans HUNIVERS Search, i el Sr. Joan Quintana, Fundador i Director de l’Institut Relacional, qui va afirmar que “La visibilització comença per reconèixer les capacitats d’una mateixa”.

A continuació, es van realitzar dues taules rodones. La primera taula es va centrar en debatre si les organitzacions del sector de la salut s’estan preparant per al relleu generacional. Van participar-hi la Sra. Montserrat Bernabeu, Codirectora i Directora Assistencial de l’Institut Guttmann de Badalona; la Sra. Candela Calle, Directora General de la Fundació Sant Francesc d’Assís i Mentora del programa de lideratge en femení i transformador d’UCF; la Sra. Marina Geli, Directora General de la FESS (UVic-UCC); i el Sr. Xavier Prats, President del Patronat FGS Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. La moderadora de la taula va ser la Sra. Núria Serra, Mentora del programa de lideratge en femení i transformador d’UCF.

La segona taula es va centrar en debatre les accions que estan duent a terme les organitzacions del sector de la salut per fer front als reptes derivats del relleu generacional. Van participar-hi la Sra. Anna Aran, Directora General del Consorci Sanitari Parc Taulí; el Sr. Sergi Iglesia, Director Gerent de la Fundació Salut Empordà; la Sra. Marta Milà, Coordinadora de Medicina Nuclear de l’IDI; i la Sra. Cati Serra, Directora de Gestió Assistencial de l’Àmbit Mèdic a MútuaTerrassa. La moderadora de la taula va ser la Sra. Sonia Pérez, Cap de Servei d’Atenció Primària a Badalona Serveis Assistencials i mentora del programa de lideratge en femení i transformador d’UCF.

La jornada va concloure amb una intervenció de la Sra. Ana Sedano, Directora Gerent d’UCF, que va compartir un missatge clau amb els assistents “Les professionals demanen temps per reflexionar, espai per poder créixer a les seves institucions, i mentoring com a eina per arribar a posicions de lideratge”.

Per finalitzar, tots els participants van poder gaudir d’un pica-pica i espai de networking.