Vés al contingut

El cas de “La infermera Lola”: cap a un lideratge transformador i amb valors

UCF

En algun moment has pensat “No tinc capacitat per liderar al més alt nivell,” “Em queda poc temps professional per plantejar-me nous propòsits laborals?” o “Soc poc creativa”?

Moltes dones es veuen atrapades per aquestes idees limitants que els impedeixen creure que poden assolir càrrecs directius o liderar equips.

Les xifres indiquen que la presència de les dones al conjunt del sector salut i social és majoritària, però només un 30% ocupen funcions de responsables, comandaments i directius. En aquest sentit, moltes dones ni tan sols intenten accedir a posicions més altes per inseguretats i creences limitants que les condicionen a l’hora d’aconseguir alguna cosa.

Des d’Unió Consorci Formació, de la mà de La Unió d’Hospitals, el Consorci de Salut i Social de Catalunya, i amb el suport de l’Institut Català de la Salut  i la Societat Catalana de Gestió Sanitària, oferim un programa d’expertesa universitària anomenat “Talent Femení. Impulsant el talent femení al sector salut i social: cap a un lideratge transformador i amb valors“.

Amb aquest programa, ajudem a les dones del sistema de salut i social de Catalunya a impulsar el seu talent, empoderar-les i fer-les avançar cap a àmbits de major responsabilitat en la gestió de serveis, persones i equips dins les seves institucions.

Dins del programa, les participants treballen amb eines com l’autoconeixement, la comunicació, el treball en equip i la gestió de persones i equips. Aquestes eines les ajuden a redescobrir el seu potencial i guanyar confiança per assolir els seus objectius tant en l’àmbit personal com professional.

A més, compten amb el recolzament de mentores i referents femenins del sector que les acompanyen en aquest viatge de redescobriment personal al llarg de tot el programa.

Un gran exemple de viatge transformador és el que va fer Lola Pintado, alumna de la 3a edició del programa de Talent Femení. A continuació, compartim un breu vídeo que Lola va presentar a la jornada final TRANSFORM, durant la qual va defensar el seu projecte de desenvolupament personal (PDP).

El vídeo, creat amb la col·laboració d’Alex M. Pintado, és el testimoni de l’evolució personal viscuda durant la realització del programa de Talent Femení.

Sota el títol “La Infermera Lola,” aquest film il·lustra creativament com les creences limitants poden canviar a través d’un viatge transformador.

La propera edició (5ª edició) del programa comença el 19 de setembre de 2023 i finalitza el 30 de maig de 2024, amb una durada de 120 hores. El programa comptarà majoritàriament amb sessions presencials a Barcelona, a les instal·lacions d’UCF, i sessions en línia a través del nostre campus virtual.